"Guten PROJEKT Tag!!!"

Im DaF-Unterricht- Στο μάθημα των Γερμανικών ως Ξένης Γλώσσας

Über die Kategorien meines Blogs-Λίγα λόγια για τις κατηγορίες του Blog

 

♦ WITZE IM DAF-UNTERRICHT

ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ με αυθεντικό χιουμοριστικό υλικό το οποίο μπορεί να αποτελέσει αφορμή για ενασχόληση είτε με λεξιλογικές είτε με γραμματικές/συντακτικές δομές στην Ξένη Γλώσσα.

Χιουμοριστικό υλικό στο μάθημα της Ξένης Γλώσσας; Γιατί όχι; Επειδή….. • η  μάθηση λειτουργεί καλύτερα με καλή διάθεση, •το χιούμορ ευνοεί το θετικό κλίμα στην τάξη, •το χιουμοριστικό υλικό μπορεί να μεταμορφώσει την παραδοσιακή τάξη σε ένα δημιουργικό χώρο φαντασίας, • το γέλιο μπορεί να κάνει τον κόσμο μας πιο όμορφο, • το γέλιο σημαίνει ζωή- και αντίστροφα (Όσκαρ Γουάιλντ)

♦MEINE  BUNTE  GRAMMATIK – ΔΩΣΤΕ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗN ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ!

Ας  δώσουμε χρώμα στα γραμματικά φαινόμενα της γερμανικής γλώσσας που συναντάμε σε κάθε κεφάλαιο φτιάχνοντας το δικό μας βιβλίο γραμματικής, δηλαδή ένα κανονικό βιβλίο με εξώφυλλο, περιεχόμενα, σελιδοποίηση και πολλά-πολλά χρώματα που θα συνοδεύουν τους γραμματικούς κανόνες. Τα μόνα υλικά που χρειαζόμαστε είναι –όπως πάντα – : ένα απλό τετράδιο, πολύχρωμους μαρκαδόρους, σχήματα, «συννεφάκια»  για να τονίσουμε ό,τι θεωρούμε σημαντικό και εννοείται …..πολύ πολύ φαντασία.

Στην κατηγορία «Meine bunte Grammatik», λοιπόν,  θα βρίσκετε  διάφορες εργασίες που αφορούν στα σημαντικότερα γραμματικά φαινόμενα της γερμανικής γλώσσας (επιπέδου Α1-Α2).

♦SPIELECKE-ΠΑΙΧΝΙΔΟΓΩΝΙΑ

Μια γωνιά με προτάσεις και ιδέες για δημιουργική ενασχόληση με την Ξένη Γλώσσα.

♦WEISE MENSCHEN- WEISE WORTE : ΣΟΦΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

Στην κατηγορία αυτή θα βρείτε μια σειρά από αποφθέγματα σημαντικών ανθρώπων από τον χώρο του πνεύματος & της τέχνης μεταφρασμένα στην ελληνική & γερμανική γλώσσα.

♦Α΄-Β΄-Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ με συνοδευτικό υλικό κατά την εκμάθηση της Γερμανικής Γλώσσας  ανά τάξη.

♦ ΠερίΕργων  Διάφορα

Οτιδήποτε » ΠΕΡΙΕΡΓΟ» μέσα από τον χώρο της εκπαίδευσης  -και όχι μόνο- ……..

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

•Δημοσιεύματα και υλικό του παρόντος ιστολογίου  μπορούν να αναδημοσιεύονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς υπό την προϋπόθεση να αναφέρεται η πηγή  καθώς και ο δημιουργός τους.

•Το παρόν ιστολόγιο  δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω «δεσμών».

•Εάν μέσω του ιστολογίου  θίγονται, δίχως να υπάρχει η πρόθεση, πνευματικά δικαιώματα ή αν κάποιος δεν επιθυμεί να υπάρχει σύνδεσμος προς την ιστοσελίδα του ή προς το πνευματικό του δημιούργημα, παρακαλείται να  ενημερώσει με e-mail , για να διαγραφούν τα εν λόγω στοιχεία.

«Guten PROJEKT Tag», 2012

Αφήστε μια απάντηση

Αρχείο

Ιανουάριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Μία εκπαιδευτική βόλτα στο διαδίκτυο

Παιδίον Τόπος-http://paidio.blogspot.gr/

Εκπαιδευτικό ιστολόγιο εφ΄όλης της ύλης

Εκπαιδευτικό ιστολόγιο εφ΄όλης της ύλης

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας- Griechisches Staatszertifikat

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας- Griechisches Staatszertifikat

Πρόσφατα σχόλια

  Online

  Visitors


  Locations of Site Visitors

  Αγαπητοί επισκέπτες,

  καλώς ήρθατε στο blog με τίτλο «Καλή PROJECT Μέρα!» Εδώ μπορείτε να βρείτε  προτάσεις διδασκαλίας  για δημιουργική και παιγνιώδη ενασχόληση με την Γερμανική ως Ξένη Γλώσσα σύμφωνα με τη μέθοδο «Project» καθώς και εκπαιδευτικό υλικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνοδευτικά κατά την εκμάθηση της ξένης γλώσσας .

  Liebe Besucher  „ Guten PROJEKT  Tag“ aus Griechenland!

  Ich möchte euch  gerne auf meinem Blog unter dem Titel „ Guten PROJEKT  Tag!“ begrüßen.

  Es handelt sich um einen  Blog mit  Projektideen und Lehr- bzw. Lernmaterialien  für den DaF-Unterricht, die sich insbesondere für die Arbeit mit Schülern auf den Stufen  A1 und A2 eignen.

  Vergesst bitte nicht:

  „So viele Sprachen Du sprichst, so oft bist Du Mensch“ (Johann Wolfgang von Goethe)

  Meine besten Grüße

  PS Herzlichen Dank an meine Schülerinnen und Schüler für ihre wunderschönen Projektarbeiten!  Top
   
  Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων