ΚΑΡΔΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟΔΟΧΗ

Καρδιά γεμάτη ΑΠΟΔΟΧΗ

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων με θέμα τη συμπερίληψη και τίτλο: «Το σχολείο της συμπερίληψης: η αναπηρία ως αφορμή», το οποίο ολοκληρώθηκε στο τέλος Ιανουαρίου, οι μαθήτριες και μαθητές της τάξης μου, φιλοξενήθηκαν, μετά από πρόσκληση που μας έγινε, στον χώρο του Κδαπ μεΑ Ηλίανθος στον Πύργο, προκειμένου να παρουσιάσουν για πρώτη φορά το τραγούδι τους. Ένα τραγούδι που τους στίχους έγραψαν οι ίδιοι και τη μουσική η εκπαιδευτικός Μαρία Ασημακοπούλου-Ζεύκα, η οποία φέτος διδάσκει το μάθημα Μουσικής στο σχολείο μας.
Οι μαθήτριες και οι μαθητές μου, με το τραγούδι τους και μια αφίσα-ζωγραφική που αφορά στη συμπερίληψη και την αποδοχή, συμμετείχαν στον αντίστοιχο διαγωνισμό της Make-A-Wish Greece (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), του φορέα ο οποίος μας ενέπνευσε με το όραμα, τις δράσεις του και με το φετινό του μήνυμα «η αποδοχή μας δίνει δύναμη».
Ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους του Ηλίανθος Κδαπ μεΑ και προσωπικά τον Διονύση Λιβανά, μουσικό του Κέντρου, ο οποίος μας επισκέφτηκε στην τάξη και μας βοήθησε στην παρουσίαση του τραγουδιού.
Το μεγαλύτερο ευχαριστώ από καρδιάς το οφείλουμε στην Ermina Zantaridou και τον σύζυγό της, Γιάννη Κολοβό, οι οποίοι μας προσκάλεσαν να συμμετέχουμε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ηλίανθος Κδαπ μεΑ, μας υποδέχτηκαν, μας φιλοξένησαν στον υπέροχο χώρο τους και μας έκαναν να νιώσουμε ΟΛΟΙ την αξία της αγάπης, της αγκαλιάς και της αποδοχής.
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση