ICOM

Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Παιδάκια μου, καλημέρα!!!

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day). Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών “με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών”.

Η είσοδος στα μουσεία, υπό κανονικές συνθήκες, είναι την ημέρα αυτή ΔΩΡΕΑΝ. Φέτος, λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών, η ημέρα αυτή τιμάται από τα μουσεία με ψηφιακές εφαρμογές, εικονικές περιηγήσεις, διαδραστικά παιχνίδια. Εσείς μπορείτε να επισκεφθείτε μέσω του υπολογιστή ή όποιας άλλης κινητής συσκευής διαθέτετε, τα ακόλουθα μουσεία, που επέλεξα ανάμεσα σε πολλά άλλα:

Σας έχω ετοιμάσει και ένα παζλ με πίνακα από την Εθνική Πινακοθήκη. Αφού φτιάξετε το παζλ, θα αναζητήσετε στην Εθνική Πινακοθήκη τον συγκεκριμένο πίνακα και θα μου γράψετε τον τίτλο του σε προσωπικό μήνυμα στην ψηφιακή μας τάξη.

Και λίγο μάθημα…

ΓΛΩΣΣΑ

Θα ασχοληθούμε με την ορθογραφία των ρημάτων και συγκεκριμένα με τα “ι” που τόσο μας μπερδεύουν. Οι κανόνες βρίσκονται ΚΑΙ στο ΒΜ (σελ. 79-81). Αφού διαβάσετε προσεχτικά και θυμηθείτε όσα πρέπει, θα λύσετε τις ασκήσεις σε δύο Φύλλα εργασίας. Το πρώτο με τίτλο BM_79-81 περιλαμβάνει τρεις ασκήσεις του σχολικού σας Β.Μ. και το δεύτερο με τίτλο ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ_ΤΕ_7 περιέχει την άσκηση 7 του σχολικού σας Τ.Ε.

ΠΡΙΝ συμπληρώσετε τα ηλεκτρονικά Φύλλα εργασίας, θέλω να λύσετε τις ασκήσεις στα σχολικά σας βιβλία, πολύ προσεχτικά και ακολουθώντας τους ορθογραφικούς κανόνες. Επίσης, πριν τα αποστείλετε, ελέγξτε τις απαντήσεις και τη βαθμολογία σας (“check my answers”). Σε περίπτωση πολλών λανθασμένων απαντήσεων, κάνετε πρώτα τις διορθώσεις στο βιβλίο σας και, κατόπιν, συμπληρώστε από την αρχή το Φύλλο Εργασίας. Θυμηθείτε επίσης ότι:

  • γράφω ορθογραφημένα τις λέξεις
  • τονίζω σωστά
  • γράφω με κεφαλαίο γράμμα όπου χρειάζεται
  • ακολουθώ τις Οδηγίες

Καλή εβδομάδα σε όλους σας!!!!!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση