Feed
Άρθρα
Σχόλια

3ο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕΝΘΕΣΥ)

Γράψε το έργο σου και δες το
να ανεβαίνει στη σκηνή
να εκδίδεται σε βιβλίο
να μεταφράζεται

Δεκέμβριος 2018- Μάιος 2019

Μετά από δύο πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις, το Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕνΘεΣυ), που πραγματοποιείται από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με τη χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, επιστρέφει ανανεωμένο.

Για τρίτη συνεχή χρονιά (2018-2019), το ΕνΘεΣυ ψάχνει θεατρικές φωνές που μπορούν να αποτελέσουν μια νέα γενιά θεατρικών συγγραφέων και μοιράζεται μαζί τους την εμπειρία από τη σύλληψη της πρώτης ιδέας μέχρι την ολοκλήρωσή της σε πλήρη παράσταση.

Οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με κλασικά και σύγχρονα θεατρικά έργα και ρεύματα, συνεργάζονται δημιουργικά με καταξιωμένους εκπροσώπους του χώρου και γράφουν το δικό τους πρωτότυπο μονόπρακτο θεατρικό έργο, το οποίο εκδίδεται ελληνικά και αγγλικά. H αγγλική έκδοση ταξιδεύει σε βιβλιοθήκες και μεγάλα Πανεπιστήμια του κόσμου.

Οι παραστάσεις των έργων θα παρουσιαστούν στο Θέατρο του ΙΜΚ.

Οι συμμετέχοντες εξασκούνται στη θεατρική γραφή (συγγραφικό θεατρικό training) από διακεκριμένες προσωπικότητες όλου του θεατρικού φάσματος.

Εισηγητές (αλφαβητικά):

Ιόλη Ανδρεάδη
Σοφία Διονυσοπούλου
Γιώργος Λύρας
Ρούλα Πατεράκη
Θανάσης Τριαρίδης
Σταμάτης Φασουλής
Το Εργαστήριο κλείνει με τον Γιάννη Χουβαρδά

Το ΕνΘεΣυ διευθύνει ο Ηρακλής Δ. Λογοθέτης

Κατά τη διάρκεια του EΝΘΕΣΥ λαμβάνουν επίσης μέρος ως επισκέπτες – εισηγητές συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και επαγγελματίες από όλο το φάσμα της θεατρικής δημιουργίας για συμπληρωματική εξάσκηση στη σκηνική συνθήκη των έργων των συμμετεχόντων.

Δείτε εδώ οδηγίες για την υποβολή αιτήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων