Feed
Άρθρα
Σχόλια

Τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη», το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και οι Εκδόσεις Κέδρος προκηρύσσουν διαγωνισμό ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ με τίτλο:

«Ξετυλίγοντας το νήμα της δικής σου ιστορίας  με λέξεις, εικόνες κι αριθμούς»

Στο πλαίσιο της ένταξης της δημιουργικής γραφής στο Πρόγραμμα Σπουδών του Γυμνασίου αλλά και της πολυτροπικότητας όπως διδάσκεται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, οι μαθητές καλούνται να συνθέσουν με λόγο και εικόνα τα δικά τους πολυτροπικά διηγήματα.

«Ζούμε σ’ ένα κόσμο όπου όλες οι πλευρές συνδέονται.» (Dewey, 1990). Ένας από τους άξονες του φετινού διαγωνισμού είναι η διαθεματικότητα. Ο μαθητής θα αντιληφθεί πως ό,τι γνωρίζει και δημιουργεί συνδέεται πάντα με την κοινωνική και φυσική πραγματικότητα στην οποία ζει καθημερινά. Επομένως, η συγγραφή μαθητικών διηγημάτων μέσα από το πρίσμα διαφόρων επιστημών (Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες) -ή αλλιώς η συγγραφή μιας ιστορίας που θα προκύψει από τη μελέτη και τη σύνδεση διαφόρων επιστημονικών πεδίων- αναδεικνύει την οργανική ενότητα της γνώσης και κατ’ επέκταση την έννοια του όλου.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των Γυμνασίων νομού Αττικής.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων: 8 Απριλίου 2018

Περισσότερες πληροφορίες στην ανακοίνωση και στο paramythi@ziridis.gr.

Έντυπο της αίτησης

Έγκριση από το ΥΠΕΘ

Υλικό για τη Λογοτεχνία, τις Φυσικές Επιστήμες, τα Μαθηματικά.

Γραφιστικά: Αντρέας Καρούτζος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων