Feed
Άρθρα
Σχόλια

Την Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016 έγινε στα Γενικά Αρχεία του Κράτους η τελετή απονομής των βραβείων του 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού και Φοιτητικού Διαγωνισμού Ιστορικού Ντοκιμαντέρ με θέμα «Προσεγγίζουμε κριτικά το παρελθόν: Πρόσωπα, γεγονότα και ιδέες από τη νεότερη και τη σύγχρονη ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια Ιστορία», που συνδιοργάνωσαν το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» του Ιονίου Πανεπιστημίου, η επιστημονική ένωση «Νέα Παιδεία» και η ΕΡΤ.

Ο διαγωνισμός αφορούσε τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου και της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, καθώς και τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Τμημάτων ελληνικών και κυπριακών πανεπιστημίων. Θεματικό πεδίο του διαγωνισμού ήταν η Σύγχρονη Ελληνική, Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια  Ιστορία.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 50 σχολεία και 4 πανεπιστημιακά τμήματα.

Τα ντοκιμαντέρ κρίθηκαν από ειδική επιτροπή και από επιστημονική επιτροπή. Την ειδική κριτική επιτροπή συντόνισε η Νατάσα Μερκούρη, επόπτρια φιλολόγων, αντιπρόεδρος της επιστημονικής ένωσης ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Την επιστημονική Επιτροπή συντόνισε ο Κώστας Αγγελάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδαγωγικών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, διευθυντής του περιοδικού ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Τα ντοκιμαντέρ έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Νέας Παιδείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων