Feed
Άρθρα
Σχόλια

H Φιλογνωσία (http://www.philognosia.gr/gr/) είναι ένας νέος και εντελώς διαφορετικός στη φιλοσοφία του ιστότοπος, πολύ υψηλών προδιαγραφών. Απευθύνεται σε δασκάλους, φιλολόγους, φοιτητές και μαθητές, καθώς και σε όποιον άλλο ενδιαφέρεται για θέματα διδασκαλίας, εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Όραμα και φιλοδοξία μας είναι αρχικά να προσφέρουμε διδακτικό και μαθησιακό υλικό εγγυημένης ποιότητας και εγκυρότητας, για όλες τις τάξεις και για όλα τα φιλολογικά μαθήματα, καθώς και για το διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π ή τα μαθήματα του Ε.Α.Π. Δεν θα περιοριστούμε όμως μόνο σ’ αυτά. Η Φιλογνωσία σταδιακά θα διευρύνει το υλικό και τις δραστηριότητές της. Θα καλύψει και πολλούς άλλους τομείς και ανάγκες της σχολικής και φοιτητικής ζωής, της επιμόρφωσης, του επαγγελματικού προσανατολισμού και των σπουδών, της διά βίου μάθησης, ακόμα και της δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου όλων μας.

Απώτερος στόχος μας είναι να καταστεί η Φιλογνωσία μια αληθινή νησίδα εκπαίδευσης και πολιτισμού μέσα στον αχανή ωκεανό του διαδικτύου. Κι αυτό, διότι το βαθύτερο πιστεύω μας είναι ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές, όπως αυτές που ζούμε σήμερα, μόνο η αληθινή και ουσιαστική παιδεία έχει τη δύναμη να οδηγήσει όλους μας μακριά από το αδιέξοδο, καλλιεργώντας τις αξίες, τα πρότυπα, τις ιδέες και τις γνώσεις που μας λείπουν.

Η Φιλογνωσία, λοιπόν, έχει ως στόχο να σταθεί δίπλα στο φιλόλογο και στο δάσκαλο, στον εκπαιδευτικό και στο μαθητή, συμβάλλοντας με τις δικές της δυνατότητες στη δημιουργία μιας κοινότητας παιδείας, η οποία θα μπορεί να δραστηριοποιηθεί σε κάθε τομέα που σχετίζεται με την πνευματική δημιουργία.
Με τη στήριξή σας, ελπίζουμε ότι οι στόχοι μας θα γίνουν σύντομα πραγματικότητα. Για να μάθετε πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από όσα προσφέρει η Φιλογνωσία, αρκεί να πατήσετε εδώ
.

ή διαβάστε παρακάτω:

Πρακτικές πληροφορίες για τη Φιλογνωσία

Για όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίσει τη Φιλογνωσία, υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι, καθένας από τους οποίους προσφέρει και διαφορετικές δυνατότητες:

•Ο πρώτος τρόπος είναι να παραμείνει ένας ανώνυμος και περιστασιακός επισκέπτης, όπως ενδεχομένως είναι αυτή τη στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει περιορισμένη πρόσβαση στο υλικό της Φιλογνωσίας, αφού κυρίως θα μπορεί να ενημερώνεται για πολιτιστικά, εκπαιδευτικά και άλλα θέματα της επικαιρότητας ή να διαβάζει άρθρα, κριτικές και παρουσιάσεις βιβλίων, θεαμάτων και άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

•Ο δεύτερος τρόπος είναι να εγγραφεί και να γίνει μέλος της Φιλογνωσίας, χωρίς κανένα κόστος, με μία γρήγορη και απλούστατη διαδικασία. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται μέλος μιας κοινότητας ανθρώπων με πολλά κοινά ενδιαφέροντα και προβληματισμούς, ενώ παράλληλα αποκτά την επιπλέον δυνατότητα να έχει πρόσβαση στο διδακτικό και μαθησιακό υλικό που προορίζεται για τα μέλη, να επικοινωνεί μαζί μας, να εκφράζει τη γνώμη, τα αιτήματα ή τα παράπονά του αλλά και να συμμετέχει στις δραστηριότητες που οργανώνει η Φιλογνωσία. Για να γίνετε μέλος, αρκεί να πάτε στην αρχική σελίδα και να ακολουθήσετε τις οδηγίες της Φιλογνωσίας.

•Ο τρίτος τρόπος είναι να γίνει συνδρομητής της Φιλογνωσίας, με ελάχιστο κόστος, ακολουθώντας μία εξίσου απλή και γρήγορη διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι επιπλέον των άλλων δυνατοτήτων, θα έχει πλήρη πρόσβαση σε όλο το υλικό της Φιλογνωσίας και, κυρίως, στα αρχεία με το διδακτικό και μαθησιακό υλικό, που θα εμπλουτίζεται και θα ανανεώνεται διαρκώς. Παράλληλα, θα έχει πάντα προτεραιότητα και προνομιακή μεταχείριση σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τις άλλες δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα που θα οργανώνονται από τη Φιλογνωσία. Για να γίνετε συνδρομητές στη Φιλογνωσία, πρέπει πρώτα να έχετε γίνει μέλος. Στη συνέχεια, αρκεί να επιλέξετε τη συνδρομή που σας ταιριάζει και να καταθέσετε το αντίστοιχο χρηματικό ποσό σε έναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που σας προτείνουμε. Μέσα σε 24 ώρες το πολύ, η συνδρομή σας θα έχει ενεργοποιηθεί.

YΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο ιστότοπος είναι ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟΣ.

Μέρος, όμως, του υλικού θα διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ στα εγγεγραμμένα μέλη του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων