Δράση για την ανακύκλωση

Κινητό Πράσινο Σημείο επισκέπτεται αύριο ,14 Δεκεμβρίου 2022 ,το σχολείο μας, με πλήρωμα δύο ατόμων, παρουσία και υπεύθυνων του προγράμματος.

Θα πραγματοποιηθεί αρχικά ενημέρωση που θα αφορά διαδραστικές ερωτοαπαντήσεις στα παιδιά, για την ανακύκλωση και τη σημαντικότητα της.  Η παρουσίαση διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά και πραγματοποιείται σε group μέχρι 60-70 μαθητές. Κατά τη διάρκεια της δράσης το ΚΠΣ θα βρίσκεται στον χώρο του πεζόδρομου της Χρυσοστόμου Σμύρνης έτσι ώστε οι μαθητές να βλέπουν ζωντανά όλες τις λεπτομέρειες και τις διαδικασίες όσων περιγράφονται στην παρουσίαση. Οι διαστάσεις του ΚΠΣ σε πλήρη έκταση είναι περί τα 8 μέτρα, πλάτος 2,20μ. & ύψος 3,26μ. .

Σε κάθε δράση γίνεται ενημέρωση /ευαισθητοποίηση από το εξειδικευμένο πλήρωμα μας για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης της Περιφέρειας Αττικής τονίζοντας τα οφέλη αλλά και τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα)

Μετά το τέλος της ενημέρωσης, τα παιδιά  προσκομίζουν τα ανακυκλώσιμα τους στο όχημα, τα οποία και ζυγίζονται και οι πόντοι που προκύπτουν, βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, πιστώνονται σε ένα λογαριασμό του Σχολείου και μπορούν να τους εξαργυρώσουν σε δωροεπιταγές, είτε μέσω του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ή μέσω του Διευθυντή του Σχολείου.

Επιπρόσθετα, δίδεται έντυπο υλικό με παιχνίδι ανακύκλωσης.

Καλό θα ήταν τα παιδιά να έχουν συλλέξει ανακυκλώσιμα στις προαναφερθέντες κατηγορίες (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα), καθαρά και σε ξεχωριστές σακούλες για να δουν και στην πράξη την όλη διαδικασία.

 

 

Κατηγορίες: ΔΡΑΣΕΙΣ. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.