Διακοπές στην Πάτμο

Διακοπές στην Πάτμο

Πράγματα που δεν πρέπει να χάσεις…..

  1. Μοναστήρι Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου: Κτισμένη σε διάταξη φρουρίου η Μονή στέκεται επιβλητική σε ένα ύψωμα πάνω από το λιμάνι της Πάτμου και θεωρείται το σημαντικότερο μοναστηριακό συγκρότημα του Αιγαίου. Ιδρύθηκε το 1088 από τον μοναχό Χριστόδουλο Λατρηνό και αποτελεί μέχρι σήμερα σημαντικό πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο του χριστιανισμού.
  2. Σπήλαιο της αποκάλυψης: Πρόκειται για μια σπηλιά τέσσερα μέτρα κάτω από τη γη, όπου σύμφωνα με την παράδοση ο Ευαγγελιστής Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη, καθ ‘υπόδειξη της φωνής του Θεού.
  3. Βόλτα στην Σκάλα: Το λιμάνι και η πρωτεύουσα του νησιού, είναι ο μεγαλύτερος οικισμός του και συγκεντρώνει το σύνολο της τουριστικής κίνησης. Τα ιταλικά διοικητικά κτίρια κάνουν αισθητή της παρουσία τους από την πρώτη στιγμή που θα φτάσει κανείς στο νησί, ενώ τα κρυφά δρομάκια με τα καταστήματα και τα εστιατόρια σας καλούν να τα ανακαλύψετε.
  4. Ανακαλύψτε τη γραφική Χώρα: Γύρω από την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου έχει αναπτυχθεί ο μεσαιωνικός οικισμός της Χώρας. Περπατήστε στα δαιδαλώδη γραφικά καλντερίμια γύρω από το κάστρο και θαυμάστε τα καλοδιατηρημένα δίπατα αρχοντικά και τις μικρές πλατείες. Ακολουθήστε τα δρομάκια και τις στοές που οδηγούν στην άκρη του βράχου και απολαύστε τη μοναδική θέα.
  5. Ο παραθαλάσσιος οικισμός του Γροικού: Το παραθαλάσσιο χωριό Γροικός βρίσκεται μόλις 5 χιλιόμετρα από τη Σκάλα και είναι ο τέταρτος σε μέγεθος οικισμός της Πάτμου. Η ομώνυμη παραλία του είναι ιδανική για δροσιστικές βουτιές μετά από έναν απολαυστικό καφέ στην πλατεία.