Ms Angela's English corner

"Tell me and I forget, teach me and I remember,involve me and I learn"

Δεύτερη διακρατική συνάντηση στην Τουρκία μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+

Φεβ 202024

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη κινητικότητα των εκπαιδευτικών Αγγελικής Τάκη (ΠΕ06), Βασιλικής Αβράμη (ΠΕ11) και Δέσποινας Κανάση (ΠΕ70) στην Darica της Τουρκίας (9-15/02/2020), μέσα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA229 με τίτλο “ΤΑG” (Town Accessed with Games).

Η σχολική κοινότητα του δημοτικού σχολείου Yusuf Savas υποδέχτηκε τους εταίρους από τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Σλοβενία και την Ελλάδα πολύ θερμά και αμέσως αναπτύχθηκαν δεσμοί φιλίας με όλους/ες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας επικεντρωθήκαμε στη διδασκαλία ξένων γλωσσών μέσα από το παιχνίδι και ποικίλες ενεργητικές μορφές μάθησης (Games and Active Learning Strategies for Language Teaching and Learning).

Εκπαιδευτήκαμε πάνω σε τεχνικές ντουμπλάζ και παιχνίδια mindware για τη διδασκαλία των αγγλικών, χρησιμοποιήσαμε δραστηριότητες για την ενεργοποίηση της ομάδας και το σπάσιμο του πάγου, παρακολουθήσαμε τεχνικές δραματοποίησης σύντομων αγγλικών ιστοριών, χρησιμοποιήσαμε Νέες Τεχνολογίες, μέθοδο STEM με Lego και πολλές σύγχρονες εφαρμογές και εργαλεία για την εκμάθηση ξένων γλωσσών με παιγνιώδη τρόπο.

Παράλληλα, επισκεφθήκαμε την Κων/πολη, και εξερευνήσαμε μοναδικά σημεία ιστορικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος παίρνοντας μια γεύση από χρώματα, αρώματα, νοστιμιές και παραδοσιακή μουσική.

Το επόμενο βήμα είναι η διάχυση και ανταλλαγή των καλών πρακτικών που αποκομίστηκαν κατά τη διάρκεια της κινητικότητας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα καθώς και η δημιουργία νέου εκπαιδευτικού υλικού και παιχνιδιών που θα κάνει τη διδασκαλία και τη μάθηση πιο εποικοδομητικές.

To πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή/ Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

“Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή του παρόντος δελτίου Τύπου δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντανακλά τις απόψεις µόνο των δημιουργών, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται σε αυτό».

από κάτω από: Erasmus+| με ετικέτα  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δεύτερη διακρατική συνάντηση στην Τουρκία μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Welcome!

My name is Angeliki Taki and I have been teaching English since 2005. I am currently teaching at 9th Primary School of Neo Iraklio. I hope this blog becomes a safe, democratic and welcoming place for pupils, colleagues and parents. Here you can find various resources, handouts and worksheets of my own making, useful links, curricula, teaching ideas, my students' projects and more!!! Feel free to use the aforementioned material but do not forget to cite your source. Bear in mind that your feedback and comments are more than welcome. You can also contact me at angelitaki@sch.gr. Thank you!
European Radio Logo

Ιστορικό

tick tock

"But at my back I always hear, time's winged chariot hurrying near"

Σαν σήμερα

23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Translate

Φεβρουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Σκακιστική άσκηση

MAKE THINGS HAPPEN

First day of school

First day of school

Άδεια Creative Commons



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων