Ms Angela's English corner

"Tell me and I forget, teach me and I remember,involve me and I learn"

Συμμετοχή του 9ου Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής στο πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+KA1

Ιούν 201919

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι κινητικότητες των εκπαιδευτικών στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής με τίτλο «Αξιοποιούμε την ευρωπαϊκή εμπειρία: βελτιώνοντας τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στην τάξη, δημιουργούμε ένα ελκυστικό ευρωπαϊκό σχολείο ανοιχτό για όλους/ες τους/τις μαθητές/-ήτριες χωρίς αποκλεισμούς».

Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή/Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), σχεδιάστηκε από τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου και περιλάμβανε δομημένα προγράμματα επιμόρφωσης και επισκέψεις εργασίας για εννιά (9) συνολικά εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

Οι εκπαιδευτικοί Αθανασία Αντωνακοπούλου (ΠΕ91.01), Ανθούλα Λαζαρίδη (ΠΕ06) και Μαρία Γιεννατά (ΠΕ70), συμμετείχαν σε εξαήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο στο Βερολίνο (Γερμανία) για καλές πρακτικές διαχείρισης τάξεων και νέων διδακτικών μεθοδολογιών, ενώ οι εκπαιδευτικοί Μαρία Σταματοπούλου (ΠΕ70), Καλλιόπη Καμαλεδάκη (ΠΕ70) και Αγγελική Τάκη (ΠΕ06), συμμετείχαν σε επταήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο στη Βαρκελώνη της Ισπανίας για την αξιοποίηση του STEM ως διδακτική μεθοδολογία. Τέλος, οι εκπαιδευτικοί Ανδρομάχη Βαμβουκλή (ΠΕ70), Δέσποινα Κουτσοχιώνη (ΠΕ70) και Δέσποινα Κανάση (ΠΕ70), συμμετείχαν σε επταήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο στο Ελσίνκι/Ταλίν (Φιλανδία/Εσθονία) για την κατανόηση λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος Φινλανδίας/Εσθονίας με επισκέψεις εργασίας σε σχολεία.

Η σύγκριση καλών πρακτικών θα βοηθήσει το σχολείο μας να καινοτομήσει κατά την εκπαιδευτική διεργασία. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στα σεμινάρια θα αποτελέσουν μια επιτελική ομάδα η οποία στη συνέχεια θα λειτουργήσει ως πυρήνας καινοτομίας και ανάπτυξης του σχολείου. Ταυτόχρονα, η επαφή τους με συναδέλφους άλλων Ευρωπαϊκών σχολείων και η ανταλλαγή εμπειριών και διδακτικών πρακτικών θα ενισχύσει την Ευρωπαϊκή διάσταση και εξωστρέφεια του σχολείου και θα καλλιεργήσει το έδαφος για μελλοντικές συνεργασίες.

Η διάχυση των αποτελεσμάτων στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς θα συμβάλλει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων του διδακτικού προσωπικού του σχολείου και θα δράσει ως προσθετική αξία προς τη διαρκή στόχευση μας που είναι η διαμόρφωση κουλτούρας για ένα σχολείο ελκυστικό και ευχάριστο που θα το αγαπούν τα παιδιά και θα το εμπιστεύονται οι γονείς. Επιπλέον, θα οργανωθεί ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων στο σχολείο, με προσκεκλημένους την εκπαιδευτική κοινότητα, εκπροσώπους του Δήμου, το Σύλλογο Γονέων και τους γονείς, ώστε πολλαπλασιαστικά να κοινοποιηθούν τα καλά αποτελέσματα αυτής της επιμόρφωσης και των ευρωπαϊκών εμπειριών που αποκομίσθηκαν.

 

“Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή του παρόντος δελτίου Τύπου δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντανακλά τις απόψεις µόνο των δημιουργών, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται σε αυτό».

 

από κάτω από: Miscellanea| με ετικέτα  |  | Δεν υπάρχουν σχόλια »    

Αφήστε μια απάντηση

Welcome everybody!!!

My name is Angeliki Taki and I have been teaching English since 2005. I am currently teaching at 9th Primary School of Neo Iraklio. I hope this blog becomes a safe, democratic and welcoming place for pupils, colleagues and parents. Here you can find various resources, handouts and worksheets of my own making, useful links, curricula, teaching ideas, my students' projects and more!!! Feel free to use the aforementioned material but do not forget to make the relative reference. Bare in mind that your feedback and comments are more than welcome. You can also contact me at angelitaki@sch.gr. Thank you!

Αρχείο

tick tock

"But at my back I always hear, time's winged chariot hurrying near"

Σαν σήμερα

  1. 21/09/: Διεθνής Ημέρα Ειρήνης
    Η Διεθνής Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε το 1981 από τον ΟΗΕ για να συμπίπτει με την ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού κάθε Σεπτέμβριο. Από το 2001 γιορτάζεται σε σταθερή ημερομηνία, την 21η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου.

Translate

Ιούνιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαΐ   Ιούλ »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Σκακιστική άσκηση

First day of school

First day of school


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων