ΜΗΧΑΝΗ OTTO

Τόσο η εφεύρεση (Thomas Newcomen) όσο και η βελτίωση της ατμομηχανής ( James Watt) κατά τον 18ο αιώνα ήταν έργο Βρετανών. Ήταν μια βρετανική αποκλειστικότητα.

Τον 19ο αιώνα η συνεχής πρόοδος στηρίχτηκε και σε Βρετανούς αλλά στο προσκήνιο της μηχανολογίας έκαναν την εμφάνισή τους και οι Γάλλοι με τον Sadi Carnot και τον Victor Regnault ,  ενώ  αργότερα η παρουσία των Γερμανών ήταν βαρύνουσα. Τόσο οι θεωρητικοί όπως ο Rudolf Clausius όσο και οι τεχνικοί, ο ένας μετά τον άλλο, ο Nicolas Otto, ο Karl Benz, o Gottlieb Daimler, ο Rudolf Diesel  και όχι μόνο  αυτοί έκαναν διαδοχικά την εμφάνισή τους.

1876. η ΜΗΧΑΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΕΩΣ Η ΠΡΏΤΗ μηχανή στην οποία η οποία η ΑΝΑΦΛΕΞΗ του καυσίμου γινόταν ΜΕΣΑ σε ένα κλειστό θάλαμο με πιστόνι. Μια τετράχρονη μηχανή.

Nikolaus August Otto ο Γερμανός εφευρέτης της κι ένας συγκεκριμένος ΚΥΚΛΟΣ  για τις μοσοσικλέτες και τα αυτοκίνητα του μέλλοντος με

Αδιαβατική συμπίεση  Ισόχωρη θέρμανση Αδιαβατική εκτόνωση Ισόχωρη ψύξη

Otto-Pv-diagram

ΜΗΧΑΝΗ ΟΤΤΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το 1879, τη χρονιά που γεννήθηκε ο Αϊνστάιν, ο Karl Benz δουλεύοντας ανεξάρτητα από τον Otto πήρε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη δική του μηχανή εσωτερικής καύσεως.Το 1892 πούλησε το πρώτο αυτοκίνητο σε πελάτη. τρίτροχο με τετράχρονο κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Την ίδια εποχή ο Daimler επιδιώκει να φτιάξει μικρές και γρήγορες μηχανές με την ίδια τεχνολογία.

Η ΠΡΩΤΗ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ

Kατηγορίες

Πρόσφατα άρθρα

Σαν σήμερα

  1. 18/06/1815: Η Μάχη του Βατερλό
    Οι ενωμένες δυνάμεις Βρετανών και Πρώσων, υπό τους στρατηγούς Ουέλλινγκτον και Μπλίχερ αντίστοιχα, συντρίβουν τις γαλλικές δυνάμεις, των οποίων ηγείται ο αυτοκράτωρ Ναπολέων Βοναπάρτης.
Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων