Ο λύκος

Καλημέρα ,καλημέρα μικρά μου ζουζουνάκια και γονείς!!! Ελπίζω να είστε όλοι καλά! Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για τα ζώα του δάσους!! Τι είναι δάσος;

Τι προσφέρει το δάσος;

Ζώα που υπάρχουν στο δάσος!!!

 

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα ζώο του δάσους που πρωταγωνιστεί σε πολλά παραμύθια!!! Αίνιγμα: Έχει ξάδελφο το σκύλο κι’ όμως δεν τον έχει φίλο. Τι είναι; Ο λύκος, σωστά μαντέψατε.

Στο παρακάτω βίντεο θα μάθετε πολλά πράγματα για τον λύκο!!!

Ιστορία του Ρωμύλου και του Ρέμου.

Χαρακτηριστική της σχέσης των ανθρώπων με τους λύκους είναι και η ιστορία του Ρωμύλου και του Ρέμου. Τα δύο μωρά είχαν πατέρα τον Αρη και μητέρα τη Ρέα Σύλβια,που ήταν κόρη του βασιλιά Νουμίτορα. Όταν πέθανε ο πατέρας της Ρέας,η Ρέα έγινε ιέρεια από το θείο της Άλβα,ενώ ο βασιλιάς Αμούλιος δξέταξε να ριχτούν τα δυό παιδιά στον ποταμό Τίβερη. Όμως τα παιδιά δεν πνίγηκαν. Ο Τίβερης πλημμύρισε και ξέβρασε τα δυό μικρά παιδιά στις όχθες του. Εκεί τα βρήκε μια λύκαινα,η οποία όχι μόνο τα πήρε υπό.την προστασία της,αλλά τα θήλαζε καθημερινά με το γάλα της. Έτσι τα παιδιά μεγάλωσαν ώσπου τα πήρε ένας βοσκός και αργότερα ο Ρωμύλος έγινε βασιλιάς της πόλης αυτής,που πήρε το όνομά του και ονομάστηκε Ρώμη. Σύμβουλο της Ρώμης είναι η Λύκαινα!!!!

Πηγή : Elniplex

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το παραμύθι: “Το αρνάκι και ο λύκος”

 

https://www.youtube.com/watch?v=JHOpCzSLwpQ&feature=youtu.be

 

ΝηπιαΠαροιμίες για τον λύκο!! “Ο λύκος και αν γέρασε κι άλλαξε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του.” “Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται” “Ο λύκος αρνί δεν γίνεται”.

Νηπιαγωγάκια εν δράσει!! Φωνολογική ενημερότητα, Βρείτε λεξούλες από Λ,λ !

Ζωγραφίστε μία λέξη από Λ,λ που βρήκατε εσείς!!!

Φτιάξτε μία μάσκα του λύκου,όποια θέλετε ή όπως την φαντάζεστε εσείς!

Μπορείτε να ξεχωρίσετε τις παραμυθοκαρτελίτσες? Σε παραμύθια που υπάρχει λύκος και σ’αυτά που δεν υπάρχει? Μετράτε και γράφετε τους αριθμούς. Ποιά είναι περισσότερα!!

Πηγή :Ανθή Ζήση

Παιχνίδια στον υπολογιστή

ΠΑΖΛ ΛΥΚΟΣ:

ΛΥΚΕ ΛΥΚΕ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ; (ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕΙΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΕΙΚΟΝΩΝ):

Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ

Μια μεγάλη αγκαλιά και πολλά πολλά φιλάκια από την κ.Σούλα, την κ.Ανδριάνα και την κ.Ελένη.