Μεγάλη Δευτέρα

ΜΕΓΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ

ΤΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Καλημέρα και καλή μεγάλη Εβδομάδα σε όλους , εύχομαι να περάσατε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο και γενικά να έχετε ακόμα καλή διάθεση από την Καραντίνα. Οι ημέρες έχουν μεγαλώσει και είναι πιο ζεστές και η Άνοιξη μας έχει φέρει τα ανθισμένα λουλούδια και τα χελιδόνια που χτίζουν σιγά – σιγά τις φωλιές τους .

Αυτή η εβδομάδα είναι η εβδομάδα των παθών του Χριστού μας και μπορούμε να δούμε ένα μικρό βίντεο που μας περιγράφει τι συμβαίνει αυτή την εβδομάδα.

Μεγάλη Δευτέρα

Ο Χριστός περπατώντας στην Ιερουσαλήμ παρατήρησε μία καταπράσινη συκιά. Πείνασε και την πλησίασε με σκοπό να κόψει ένα σύκο. Διαπίστωσε πως η συκιά δεν είχε καθόλου καρπούς και διέταξε να ξεραθεί. Έτσι μας διδάσκει ότι πρέπει να προσπαθούμε για να έχουμε καλούς καρπούς τις αρετές. Τα τροπάρια που ψάλλονται τη Μεγάλη Δευτέρα είναι ¨Ιδού ο Νυμφίος¨ και ¨Τον Νυμφώνα σου βλέπω¨.

Η άκαρπη συκιά.

Ας ακούσουμε και μερικά απόστιχα αυτής της ημέρα :

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!!

Νηπιαγωγάκια και γονείς εν δράσει!!!

Νηπιαγωγάκια και μανούλες εφοδιαστείτε: χαρτόνι η χαρτί μαρκαδόρους ,κόλλα,φασόλια και ψαλίδι!!! Προσοχή πάντα μαζί με το παιδί, όταν έχει ψαλίδι. Σχεδιάζουμε ένα μεγάλο πασχαλινό αυγό, αν δεν έχουμε χαρτόνι, σε χαρτί που το βάφουμε κόκκινο και μετά το κόβουμε.

1ος τρόπος: σχεδιάζουμε ένα λουλούδι πάνω στο αυγό ,βάζουμε κόλα και μετά κολλάμε φασόλια!!!

 

2ος τρόπος :σχεδιάζουμε ένα λουλούδι το βάφουμε με μαρκαδόρους , το κόβουμε και το κολλάμε πάνω στο αυγό!!! Μπορούμε να το στολίσουμε με πεταλούδες ή ότι άλλο θέλουμε!!

Φυσικά, πίσω από το αυγό μας γράφουμε το όνομά μας και” καλό Πάσχα”.

Μερικές ιδέες για Πασχαλιάτικες κατασκευές:καλή διασκέδαση!!!

Και αν θέλετε να παίξετε λίγο με το τάμπλετ σας προτείνουμε ένα Πασχαλινό παιχνίδι μνήμης με αυγουλάκια. Βρίσκω τα ζευγάρια αυγών :

Υπάρχει και μία αφίσα που έχει πολλά βίντεο που μπορείτε να δείτε με τραγούδια, βίντεο και παραμύθια για το Πάσχα :

 

Καθώς και ένα εξαιρετικό ημερολόγιο για το Πάσχα. Κάθε μέρα ανοίγουμε ένα κουτάκι. Πατήστε εδώ.

 

Τα λέμε αύριο λοιπόν με καινούργια νέα και ιδέες για κατασκευές.

Πολλά φιλιά και αγκαλιές από τις κυρίες σας , κ. Σούλα, κ Ελένη και κ. Ανδριάνα.