Μικρόβια … τέλος!!!

Καλημέραααααα όλη μέρα μια όμορφη Πέμπτη σε όλους!!!

Αν ήσασταν στο σχολείο τι θα κάνατε;;;; Για ρωτήστε τα παιδάκια σας αν θυμούνται. Κάθε μέρα λοιπόν μαζευόμαστε στην παρεούλα μας, λέμε την προσευχή μας, ένα καλωσόρισμα με ένα τραγούδι και έπειτα πάμε στο παρουσιολόγιο. Πόσοι είναι σήμερα εδώ ; και Ποιοι ; Έτσι δουλεύουμε μαθηματικά και την γλώσσα με τα ονόματά μας. Στη συνέχεια ημερολόγιο : πόσο έχει σήμερα; ποιο μήνα έχουμε; Ποια εποχή; Θα μπορούσατε και στο σπίτι, να ρωτάτε και να συζητάτε για ημέρες, μήνες και εποχές.

Και συνεχίζουμε το θέμα μας. Παίξατε με τα μικρόβια σας ;

  • Για να κάνουμε λοιπόν μια άλλη κατασκευή, και να βάλουμε και τα μικρόβια μας . Μια βρύση με νερό.

Σχεδιάζετε σε ένα χαρτί μία βρύση και μετά την χρωματίζετε :

 Έπειτα κόβετε το χαρτί μόνο δεξιά και αριστερά από την ροή του νερού :

Και στο τέλος βάζουμε τα μικρόβια που φτιάξαμε πάνω στα χέρια και τα περνάμε μέσα από τη βρύση για να τα καθαρίσουμε. Κάπως έτσι :

 

  • Ιδέα: Μπορείτε να μιλήσετε για τους γιατρούς και τις οποιεσδήποτε ειδικότητες υπάρχουν. Εδώ έχουμε  μια αφίσα με ειδικότητες γιατρών:

  • Και σαν παιχνίδι μπορείτε να παίξετε παντομίμα. Ένας να κάνει τον γιατρό , ο άλλος ο ασθενής. Ανάλογα το πιο μέρος εξετάζει ο γιατρός, (αυτιά – ωριλά, δόντια – οδοντίατρος, καρδιά – καρδιολόγος, μωρά – παιδίατρος, μάτια – οφθαλμίατρος, πόδια  – αρθρώσεις – ορθοπεδικός) θα πρέπει ο ασθενής να μαντέψει την ειδικότητα.
  • Έπειτα μπορείτε να παρακολουθήσετε και την ωραία παράσταση του καραγκιόζη , «ο Καραγκιόζης γιατρός», για να γελάσετε .

  • Και για να κλείσουμε επιτέλους το θέμα των μικροβίων και των γιατρών ας ακούσουμε ένα τραγούδι επίκαιρο για τον κορονοϊό  φυσικά . Μπορείτε να σηκωθείτε και να το χορέψετε , όπα!!!!

 

 

  • Και ΤΕΛΟΣ δύο παιχνίδια για να παίξετε ,τα οποία έφτιαξα εγώ στην εφαρμογή learning app .

Κάνοντας κλικ στα μικρόβια βρες τα όμοια ζευγάρια μικροβίων :

Και στο δεύτερο παιχνίδι ανάλογα το πόσα είναι τα μικρόβια αυτόν τον αριθμό γράφω από κάτω στο κουτάκι. Όταν γράψετε όλους τους αριθμούς πατάτε το μπλε κουτάκι από κάτω με το τικ ,ν για υποβολή αν είναι σωστό ή λάθος :

Ευχαριστούμε πολύ που ακολουθείτε την παρέα μας και το πρόγραμμα μας. Καλή διασκέδαση και τα λέμε αύριο με νέες ιδέες !!!