Χριστουγεννιάτικο Κυνήγι Θησαυρού

Για να ετοιμάσω το κυνήγι θησαυρού, στην αρχή όρισα 4 ομάδες από 3-4 μαθητές (χιονάνθρωποι, χιονονιφάδες, ξωτικά και τάρανδοι). Με τη βοήθεια του canva εκτύπωσα τις παρακάτω εικόνες για κάθε κουτί ομάδας. (Σε περίπτωση που θέλετε να χωρίσετε τους μαθητές σε 5 ομάδες μπορείτε να προσθέσετε την ομάδα των πιγκουίνων).

1 2 3 4 5

Στη συνέχεια, ετοίμασα 6 γρίφους (χριστουγεννιάτικες ασκήσεις όπως κρυπτόλεξο, διαφορές, αλφαβητική σειρά κ. α) και έβαλα τον καθένα μέσα σε έναν φάκελο. Και οι 6 φάκελοι τοποθετήθηκαν στο κάθε κουτί ομάδας (φρόντισα να μην τους βάλω με την ίδια σειρά ώστε κάθε φορά να ασχολείται η κάθε ομάδα με διαφορετική άσκηση).  Κάθε φορά που έλυναν έναν γρίφο οι μαθητές, μου έδιναν την απάντηση, την έλεγχα και τους έδινα τον επόμενο γρίφο μαζί με ένα κομμάτι πάζλ. Το πάζλ το εκτύπωσα σε μεγάλο μέγεθος, το κόλλησα σε χαρτόκουτο και στη συνέχεια το έκοψα σε αρκετά κομμάτια.

Χάρτης Θησαυρού 3 IMG 6160IMG 6162

Οι μαθητές  ολοκλήρωσαν και τους 6 γρίφους σχεδόν ταυτόχρονα (ίσως να περιμένουν λίγο καθώς πρέπει να έχουν τα κομμάτια όλων των ομάδων για να λύσουν το παζλ).

Μόλις έφτιαξαν το πάζλ, διαπίστωσαν πως απεικόνιζε έναν χάρτη θησαυρού ο οποίος τους οδηγούσε στον αμφιθέατρο του σχολείου.

Στο αμφιθέατρο τους περίμενε η πινιάτα. Όλοι οι μαθητές μπήκαν στη σειρά και προσπάθησαν να τη σπάσουν. Μέσα όμως στην πινιάτα αντί για γλυκά είχε μια χάρτινη καραμέλα η οποία έγραφε “Τα γλυκά είναι πίσω σας”. Βρήκαν λοιπόν τα γλυκά και το πάρτυ ξεκίνησε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια!

Στο τέλος της δράσης μοίρασα στα παιδιά τις παρακάτω μπάλες για να τις χρωματίσουν. Θα τους τις επιστρέψω πλαστικοποιημένες με κορδελίτσα ως στολίδι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους ως αναμνηστικό δωράκι!

IMG 65873 1 2 1

Η δράση είχε διάρκεια 2 διδακτικών ωρών. Τα γλυκά φρόντισα να τα ζητήσω από όσους γονείς είχαν την δυνατότητα να βοηθήσουν (μελομακάρονα, δίπλες, κουραμπιέδες, πανετόνε, κέικ, χυμούς, ποτήρια, πιατάκια και χαρτοπετσέτες).

Τα παιδιά διασκέδαζαν και έλυναν ασκήσεις με μεγάλη χαρά!

Καλές γιορτές σε όλους!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων