Penpals

Τη σχολική χρονιά 2022-2023 αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε την αλληλογραφία ως εκπαιδευτικό μέσο για την βελτίωση της ανάγνωσης και της γραφής των μαθητών,  για την εξάσκηση στην παραγωγή γραπτού λόγου (έκφραση, δομή, ορθογραφία κτλ) αλλά και για την δημιουργία κινήτρου στα παιδιά που δεν είχαν όρεξη για μάθημα.

Κι έτσι συνεχίσαμε και την επόμενη χρονιά.

Κάθε φορά, εκτός από την πρώτη η οποία έχει πάντα θέμα «γνωριμία», επιλέγουμε ένα ενδιαφέρον θέμα (μια εκδρομή που ονειρεύομαι, θεός για μια βδομαδα κτλ) για να γράψουμε ένα γράμμα σε μέγεθος Α5 και μια ζωγραφιά στο ίδιο μέγεθος (καθώς στο τέλος όλα τα γράμματα κάθε μαθητή και οι ζωγραφιές τους φτιάχνουν το  αναμνηστικό βιβλίο της αλληλογραφίας. 
Οι μαθητές ανταλλάζουν τα γράμματα με ένα σταθερό φίλο αλληλογραφίας από ένα αλλο σχολείο.

https://www.instagram.com/p/Crh_22pos6d/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

https://www.instagram.com/p/CmEcMNCoqqE/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

https://www.instagram.com/p/CpmvhZUIXv1/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Η μπουγάδα της αλληλογραφίας, το φυλλάδιο της μπουγάδας, τα ιδιαίτερα φύλλα αλληλογραφίας, το πόστερ φίλων, το κουτί της αλληλογραφίας είναι μερικές από τις ιδέες που πλαισιώνουν τη δράση της διασχολικής αλληλογραφίας μας και ευελπιστούμε να την εμπλουτίζουμε συνεχώς!

Αλληλογραφία μπουγάδα

IMG 4004 IMG 4003

Στο παρακάτω power point παρουσιάζεται η δράση όπως την παρουσιάσαμε με τη συνάδελφο Σταυρούλα Θεοχαροπούλου στο συνέδριο:

Παρουσιαση αλληλογραφιας

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων