5ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας

Εργαστήρι με θέμα: «Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Ζωής μέσα από το παραμύθι και τις θεατρικές τεχνικές»

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε το εργαστήρι με τίτλο: «Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Ζωής μέσα από το παραμύθι και τις θεατρικές τεχνικές» την Παρασκευή 11-10-2019 και ώρα 16:00-18:00 στα πλαίσια του 5ου Διεθνούς Συνέδριου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας που διοργανώθηκε από την Ε.Ε.Π.Ε.Κ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα με εμψυχώτριες την Καθηγήτρια Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Ελένη Ζέτου και την γυμνάστρια Μάγκου Νατάσα. Στόχοι του εργαστηρίου ήταν οι συμμετέχοντες: α) να αναγνωρίσουν την αξία των κοινωνικών, γνωστικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων τόσο στην παιδική και εφηβική ηλικία όσο και στην ενηλικίωσή τους αργότερα β) να αναγνωρίσουν την αξία των παραμυθιών (Fairytale) στην ανάπτυξη όλων των μορφών νοημοσύνης (Gardner, 1983), γ) να επιλέξουν το παραμύθι στην καλλιέργεια των Δεξιοτήτων Ζωής, δ) να ανακαλύψουν την αξία της νοηματοδότησης μέσα από το παραμύθι, ε) να πειραματιστούν στις θεατρικές τεχνικές (παγωμένη εικόνα, δυναμική εικόνα), στ) να εφαρμόσουν τις θεατρικές τεχνικές στη διδασκαλία της Φυσικής Αγωγής. Το παραμύθι το οποίο αξιοποιήθηκε ήταν: «Ο Ιππότης με την Σκουριασμένη Πανοπλία» το οποίο διαπραγματεύεται τη σωστή επικοινωνία, την αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων, τις διαπροσωπικές σχέσεις, τον καθορισμό στόχων, τον χειρισμός των συναισθημάτων και του στρες, τη δημιουργική και κριτική σκέψη, την αυτογνωσία, την αυτο-αποτελεσματικότητα και τη συναισθηματική κατανόηση του άλλου.

a href=”https://blogs.sch.gr/anasmag/files/2019/10/DSC00729.jpg”>


Εύχομαι η εμπειρία των συμμετεχόντων να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης που θα τους οδηγήσει στον μετασχηματισμό όλων των νοηματοδοτημένων δράσεων ώστε να γίνουν πολλαπλασιαστές των «Δεξιοτήτων Ζωής» ή «Life Skills» στα σχολεία αλλά και στην προσωπική-κοινωνική ζωή τους ευρύτερα!
Μάγκου Νατάσα
Γυμνάστρια
στα Δημ. Σχ.
Ολυμπιάδας, Άρδασσας
& Ασβεστόπετρας

Σχετικά με ΜΑΓΚΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

Η Μάγκου Νατάσα ζει και εργάζεται στην Πτολεμαΐδα. Είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και μητέρα δύο παιδιών τα οποία αποτέλεσαν το ερέθισμα για το σχεδιασμό πολλών βιωματικών παιχνιδιών.
Αποφοίτησε το 1987 από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατέχει δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Άσκηση και ποιότητα Ζωής» των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού των Πανεπιστημίων Δημοκρίτειο Θράκης και Θεσσαλίας με Κατεύθυνση: Παιδαγωγική και Δημιουργική Μάθηση. Δίδαξε σε Σχολεία της Β’/ θμιας Εκπαίδευσης. Περισσότερο από 23 χρόνια διδάσκει σε σχολεία της Α΄/ θμιας Εκπαίδευσης Πτολεμαΐδας εφαρμόζοντας καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα: Αγωγής Υγείας, Κυκλοφοριακής Αγωγής, Μουσειακής Αγωγής, Κινητικής Μάθησης, διαθεματικότητας, Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης, E-twinning, χορού και δημιουργικής έκφρασης με πολλαπλές καλλιτεχνικές παρουσιάσεις. Συνεργάστηκε με την Τροχαία Πτολεμαΐδας όπου υλοποίησε τις βιωματικές δράσεις για το Πρόγραμμα: «ΑΠΟΚΤΩ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΛΛΑΖΩ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ» στην διάρκεια της Έκθεσης Τροχαίας που φιλοξενήθηκε στο Παλαιοντολογικό-Ιστορικό Μουσείο της πόλης. Δίδαξε σε πολιτιστικούς Συλλόγους παραδοσιακούς χορούς και επαγγελματικά κλασικό και μοντέρνο χορό.
Βραβεύτηκε από το Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.) για το Ψηφιακό Διδακτικό Σενάριο με τίτλο: «ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΝΙΤΕΜΈΝΗ ΑΔΕΡΦΗ ΜΑΣ» .
Είναι μέλος της συγγραφικής ομάδας για την ανάπτυξη εκπαιδευτικού εγχειριδίου με τίτλο “Προαγωγή Οδικής Ασφάλειας για Παιδιά και Εφήβους” που συντονίζει το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης.
Είναι μέλος της ομάδας Oblomov Project του Ευρωπαϊκού πρόγραμμα Erasmus το οποίο σχεδιάστηκε και διευθύνεται από τον εταίρο «Piccolo Teatro» του Μιλάνου με συντονιστή το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου.
Είναι η συγγραφέας του βιβλίου «Ο λύκος στο σχολείο; Πάει χάλασε και αυτός» το οποίο περιλαμβάνει δράσεις Ψυχοκινητικής Αγωγής, Εκδόσεις Αφοί Κυριακίδη. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες αθλητικού, παιδαγωγικού και πολιτισμικού περιεχομένου, διατελεί εισηγήτρια σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια εκπαιδευτικών, Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου, παγκόσμια συμπόσια, συμμετέχει ως επιμορφώτρια στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, είναι μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης (ΕΕΕΓΑ), είναι επιστημονική συνεργάτης της Ε.Ε.Π.Ε.Κ (Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας) καθώς και Πρότυπων Κέντρων Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας & Ψυχοκινητικής. Διατηρεί τα παρακάτω Blogs :
http://natasaswolf.blogspot.gr/
http://blogs.sch.gr/anasmag/
e-mail:maggounat@gmail.com


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *