ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 το πρόγραμμα «ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ CARL ORF» των μαθητών/τριών του Δημ. Σχ. Άρδασσας με την επιτυχημένη εκδήλωση σε γονείς συμμαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στο μάθημα της μουσικής από τον μουσικό και μαέστρο κ. Μαντέ Κωνσταντίνο και στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής από την γυμνάστρια Μάγκου Νατάσα με την πολύτιμη συνεργασία των εκπαιδευτικών του σχολείου.
Στο σχολείο φιλοξενήθηκε η μουσειοσυσκευή «Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα» από την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης και αξιοποιήθηκε στα μαθήματα της Μουσικής & Φυσικής Αγωγής από τις 22 Μαΐου2017 έως 12 Ιουνίου 2017. ΑΡΧΑΙΑΕΛΛΗΝΙΚΑΟΡΓΑΝΑ

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε:
Γνωριμία με τα Αρχαία Ελληνικά Όργανα

1) Τα Αρχαία Ελληνικά Όργανα από τη ομώνυμη μουσειοσυσκευή της Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ) παρουσιάζουν οι μαθητές/τριες της Δ΄ Τάξης μαζί με την μαθήτρια της Γ΄ τάξης. DSC03487nnn

2) Παρουσίαση του τραγουδιού που συνέθεσαν οι μαθητές/τριες της Β΄τάξης στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής με την γυμνάστρια Μάγκου και συμμετείχαν στο διαγωνισμό «Κάν΄ το ν΄ ακουστεί 2017» του European School Radio με την βοήθεια μιας μαθήτριας της Γ΄ τάξης. To τραγούδι μελοποιήθηκε από τον μουσικό & μαέστρο κ. Μαντέ Κωνσταντίνο.
3) Παρουσίαση αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων
ΣΥΣΤΗΜΑ CARL ORF

1) Πομπή με τα Αρχαία Ελληνικά Όργανα από τους μαθητές/τριες της Δ΄τάξης
2) Πομπή μουσικών με τους μαθητές της Α΄, Β΄, Γ΄, τάξης
3) «Η Συμφωνία των Παιχνιδιών» με τις μαθήτριες της Α΄, Β΄, Γ΄, τάξης

Μεγάλα Παναθήναια

1) Πομπή των Μεγάλων Παναθηναίων από τους μαθητές/τριες της Ε΄-ΣΤ΄τάξης
2) «Χορεύοντας για την Ξενιτεμένη Αδερφή μας» μαθήτριες της Ε΄-ΣΤ΄ τάξης
3) Θρησκευτικός χορός των Καρυάτιδων μαθήτριες της Ε΄-ΣΤ΄ τάξης.

Νατάσα Μάγκου
γυμνάστρια
Δημ .Σχ. Άρδασσας
Δημ .Σχ. Ασβεστόπετρας
www.natasaswolf.blogspot.gr

Σχετικά με ΜΑΓΚΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

Η Μάγκου Νατάσα ζει και εργάζεται στην Πτολεμαΐδα. Είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και μητέρα δύο παιδιών τα οποία αποτέλεσαν το ερέθισμα για το σχεδιασμό πολλών βιωματικών παιχνιδιών.
Αποφοίτησε το 1987 από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατέχει δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Άσκηση και ποιότητα Ζωής» των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού των Πανεπιστημίων Δημοκρίτειο Θράκης και Θεσσαλίας με Κατεύθυνση: Παιδαγωγική και Δημιουργική Μάθηση. Δίδαξε σε Σχολεία της Β’/ θμιας Εκπαίδευσης. Περισσότερο από 23 χρόνια διδάσκει σε σχολεία της Α΄/ θμιας Εκπαίδευσης Πτολεμαΐδας εφαρμόζοντας καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα: Αγωγής Υγείας, Κυκλοφοριακής Αγωγής, Μουσειακής Αγωγής, Κινητικής Μάθησης, διαθεματικότητας, Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης, E-twinning, χορού και δημιουργικής έκφρασης με πολλαπλές καλλιτεχνικές παρουσιάσεις. Συνεργάστηκε με την Τροχαία Πτολεμαΐδας όπου υλοποίησε τις βιωματικές δράσεις για το Πρόγραμμα: «ΑΠΟΚΤΩ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΛΛΑΖΩ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ» στην διάρκεια της Έκθεσης Τροχαίας που φιλοξενήθηκε στο Παλαιοντολογικό-Ιστορικό Μουσείο της πόλης. Δίδαξε σε πολιτιστικούς Συλλόγους παραδοσιακούς χορούς και επαγγελματικά κλασικό και μοντέρνο χορό.
Βραβεύτηκε από το Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.) για το Ψηφιακό Διδακτικό Σενάριο με τίτλο: «ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΝΙΤΕΜΈΝΗ ΑΔΕΡΦΗ ΜΑΣ» .
Είναι μέλος της συγγραφικής ομάδας για την ανάπτυξη εκπαιδευτικού εγχειριδίου με τίτλο “Προαγωγή Οδικής Ασφάλειας για Παιδιά και Εφήβους” που συντονίζει το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης.
Είναι μέλος της ομάδας Oblomov Project του Ευρωπαϊκού πρόγραμμα Erasmus το οποίο σχεδιάστηκε και διευθύνεται από τον εταίρο «Piccolo Teatro» του Μιλάνου με συντονιστή το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου.
Είναι η συγγραφέας του βιβλίου «Ο λύκος στο σχολείο; Πάει χάλασε και αυτός» το οποίο περιλαμβάνει δράσεις Ψυχοκινητικής Αγωγής, Εκδόσεις Αφοί Κυριακίδη. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες αθλητικού, παιδαγωγικού και πολιτισμικού περιεχομένου, διατελεί εισηγήτρια σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια εκπαιδευτικών, Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου, παγκόσμια συμπόσια, συμμετέχει ως επιμορφώτρια στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, είναι μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης (ΕΕΕΓΑ), είναι επιστημονική συνεργάτης της Ε.Ε.Π.Ε.Κ (Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας) καθώς και Πρότυπων Κέντρων Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας & Ψυχοκινητικής. Διατηρεί τα παρακάτω Blogs :
http://natasaswolf.blogspot.gr/
http://blogs.sch.gr/anasmag/
e-mail:maggounat@gmail.com


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση