Εις μνήμην Ιωάννη Σειραδάκη

Μεγάλο ήταν το σοκ όταν έμαθα, ξημερώματα Κυριακής 3/5/2020, την απώλεια ενός σπουδαίου Ανθρώπου, του Ιωάννη Σειραδάκη!

Από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα στη Θεσσαλονίκη το 2015, όταν πήγαμε επίσκεψη με την Ομάδα Αστρονομίας του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, μαγεύτηκα από την Ευγένειά του, την Πραότητά του, από το Χαμόγελό του και από την Αγάπη που έδειξε προς τους μικρούς μαθητές.

Με πόση ενθάρρυνση παρότρυνε τους μαθητές να χειριστούν το τηλεσκόπιο του ΑΠΘ! Με πόση απλότητα εξήγησε ουράνια φαινόμενα. Με πόση γλαφυρότητα παρουσίασε το Ναυάγιο και το Μηχανισμό των Αντικυθήρων στη συνέχεια.

Ιω.Σειραδάκης: Το τηλεσκόπιο του ΑΠΘ

Μέρος από την παρουσίαση του τηλεσκόπιου του ΑΠΘ από τον καθηγητή Ιω. Σειραδάκη, κατά την επίσκεψη της Ομάδας Αστρονομίας του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου το 2015. Αναρτάται εις μνήμην του.

Ιω.Σειραδάκης: Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων

Μέρος από την παρουσίαση της ανεύρεσης του Ναυαγίου των Αντικυθήρων από τον καθηγητή Ιω. Σειραδάκη, κατά την επίσκεψη της Ομάδας Αστρονομίας του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου το 2015 στο ΑΠΘ. Αναρτάται εις μνήμην του.

Με πόση χαρά δέχτηκε το δώρο μας, μια φωτογραφία του αναλημματικού ηλιακού ρολογιού που είχαμε ήδη κατασκευάσει στο προαύλιο του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου το 2014. Μας εξέπληξε ευχάριστα η αντίδρασή του να κρεμάσει τη φωτογραφία στην είσοδο του Αστεροσκοπείου του ΑΠΘ!

Και πόσο αποτελεσματική Πηγή Έμπνευσης αποδείχτηκε για μένα η ευχή του, γραμμένη στο αντίδωρό του, μια κάρτα με το ραδιοτηλεσκόπιο από το ινστιτούτο Max Planck, να δω κάποιους από τους μαθητές μου να εκπροσωπούν τη χώρα μας σε Ολυμπιάδες Αστρονομίας! Η ευχή του έγινε πραγματικότητα μέσα από τα δωρεάν μαθήματα Αστρονομίας που παρέδιδα στη Ναύπακτο, και στη συνέχεια μέσα από την ηλεκτρονική τάξη της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας “Ωρίων

 https://eclass.orionas.gr/.

Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να με συγχαρεί λίγα χρόνια μετά, στην απονομή των βραβείων προς τους βραβευθέντες μαθητές του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αστρονομίας στο Βόλο!

Παιδιά που κατακτήσατε μετάλλια και εύφημες μνείες στις Ολυμπιάδες Αστρονομίας,  βραβεία στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Αστρονομίας και ταξίδια στο Camp της  NASA, τώρα ξέρετε σε ποιον το οφείλετε!!

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *