Η Κατανομή άργησε μια μέρα

images

Η Κατανομή άργησε μια μέρα

Το 2019, μετά από πολλά χρόνια χωρίς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, ξεκίνησε η διαδικασία διορισμών μέσω διαδικασιών από τον ΑΣΕΠ. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε εξαρχής ακριβής αριθμός θέσεων για κάθε ειδικότητα, ήταν ασυνήθιστο για προκηρύξεις του δημοσίου.
H ανακοίνωση του διορισμού 11700 εκπαιδευτικών φέτος το καλοκαίρι μετά από 10ετή αδιοριστία, είναι ένα θετικό βήμα για την ομαλότερη λειτουργία των σχολείων την επόμενη χρονιά, λύνοντας ένα μέρος από τα προβλήματα της υποστελέχωσης στα σχολεία.
Ακόμα όμως δεν έχει ανακοινωθεί η κατανομή των διορισμών μεταξύ των ειδικοτήτων. Αυτό δημιουργεί ανασφάλεια, αβεβαιότητα και διαμάχες ανάμεσα στους υποψήφιους εκπαιδευτικούς, μέσα σε μια περίοδο που έτσι και αλλιώς είναι φορτισμένη κυρίως λόγω της πανδημίας.
Όμως, ακόμα πιο σοβαρό είναι ότι έχουν ανακοινωθεί οι τελικοί πίνακες κατάταξης της προκήρυξης 1ΓΕ χωρίς να έχει ανακοινωθεί η κατανομή. Μπορεί το ίδιο να συμβεί και για την 2ΓΕ; Αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβληματισμό ως προς την ορθότητά της κατανομής. Αυτή, αναμένεται να είναι μια απλή αντιστοίχιση με το ίδιο ποσοστό κάλυψης επί των οργανικών κενών όλων των ειδικοτήτων. Θα είναι όμως;
Θα πρέπει λοιπόν οι θεσμικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να δώσουν προσοχή στην ανακοίνωση της κατανομής των διορισμών μετά την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων κατάταξης.
Αναμένουμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας το αυτονόητο, την άμεση ανακοίνωση των οριστικών πινάκων της 2ΓΕ και της κατανομής με την εξασφάλιση ίδιου ποσοστού κάλυψης των οργανικών κενών όλων των ειδικοτήτων για την διασφάλιση ισότητας και διαφάνειας.
Προτρέπουμε εκ νέου την κυβέρνηση να καλύψει όλα τα οργανικά κενά με νέους μόνιμους διορισμούς.

Ομάδα Αναπληρωτών Βιολόγων
Blog:https://blogs.sch.gr/anaplirotesbio/
E-mail: anaplirotesbio@gmail.com
Facebook:https://www.facebook.com/groups/anaplirotesbio/