ΤΡΕΙΣ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΕΜΒΟΛΙΑ (Moderna και Pfizer/BioNTech ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ.

ΤΡΕΙΣ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΕΜΒΟΛΙΑ (Moderna και Pfizer/BioNTech ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ.
Στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν ορισμένες φήμες και πολλοί μύθοι για τα δύο εμβόλια. Παρακάτω δίνονται συνοπτικά στοιχεία για τους τρεις πιο διαδεδομένους ψευδείς ισχυρισμούς:
Α) Η πανδημία του κοροναϊού αποτελεί κάλυψη για ένα σχέδιο εμφύτευσης μικροσκοπικών μικροτσίπ που μπορούν να εντοπιστούν και ότι ο κ. Bill Gates είναι πίσω από όλα αυτά. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς και το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς δήλωσε ότι όλα αυτά είναι ψευδείς κατηγορίες. Επιπρόσθετα, το ίδρυμα είναι γνωστό για το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο στην ανάπτυξη φαρμάκων και εμβολίων για πολλές ασθένειες. Τέλος, δεν συμφέρει στις φαρμακευτικές εταιρείες να συνδέσουν τα εμβόλια τους με τέτοιες πρακτικές.
Β) Το εμβόλιο θα αλλάξει κάπως το DNA μας. Το εμβόλιο των δύο εταιρειών είναι mRNA του γονιδίου που καθορίζει την πρωτεΐνη της ακίδας του ιού. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι που διαδίδουν τέτοιους ισχυρισμούς έχουν μια θεμελιώδη παρανόηση της γενετικής. Το εμβόλιο περιέχει ένα θραύσμα του γενετικού υλικού του ιού – ή mRNA. Ως εκ τούτου περιέχει στα ριβοσώματα του κυτταροπλάσματός μας μόνο οδηγίες για την οικοδόμηση ανοσίας. Το mRNA δεν εισέρχεται στον πυρήνα των κυττάρων μας όπου βρίσκεται το DNA για να μεταβάλλει την αλληλουχία DNA ενός ανθρώπινου σώματος. Αντίθετα, τα μόρια mRNA που μεταγράφονται από το DNA μας μετακινούνται μόνο από τον πυρήνα προς το ριβοσώματα του κυτταροπλάσματος.
Γ) Τα εμβόλια μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες και μακροπρόθεσμες επιπλοκές ακόμη και θάνατο. Ο μύθος λέει ότι το 75% των εθελοντών που εμβολιάστηκαν παρουσίασαν παρενέργειες. Ωστόσο, οι δύο εταιρείες δεν ανέφεραν σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια των εμβολίων τους. Βέβαια, πολλά εμβόλια έχουν βραχυχρόνιες παρενέργειες, όπως πόνο στο σημείο της ένεσης, πυρετό, μυϊκούς πόνους, πονοκέφαλο και κόπωση. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι συνήθως ήπιες, φθείρονται μετά από δύο μέρες το πολύ και μπορούν να μετριαστούν με παρακεταμόλη. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των βραχυχρόνιων επιπτώσεων δεν είναι τόσο τρομακτική όσο τις παρουσιάζουν οι ακτιβιστές κατά των εμβολίων.

Αφήστε μια απάντηση