Καταγγελία για τα λειτουργικά κενά της ΔΔΕ Δράμας

ddedrnew

Μετά από επικοινωνία με τη ΔΔΕ ΔΡΑΜΑΣ για τον αριθμό των λειτουργικών κενών του κλάδου των Βιολόγων, ενημερωθήκαμε πως  ζητήθηκαν από τη ΔΔΕ ΔΡΑΜΑΣ , για 93 προβλεπόμενες κενές ώρες Βιολογίας, μόλις 3 αναπληρωτές Βιολόγοι για να καλυφθούν τα λειτουργικά κενά. Οι ώρες αυτές απαιτούν 4 αναπληρωτές πλήρους ωραρίου και 1 θέση μειωμένου ωραρίου προκειμένου η έναρξη της σχολικής χρονιάς να βρει τα σχολεία του Νομού Δράμας καλυμμένα. 

Ας σημειωθεί δε πως, για μόλις 1 ώρα Φυσικής που δεν καλύπτεται από τους υπάρχοντες Φυσικούς του Νομού (που είναι 25)  ζητήθηκε 1 αναπληρωτής Φυσικός χωρίς να  στοιχειοθετείται  κενό αναπληρωτή Φυσικού.

Θεωρώντας τις ενέργειες της ΔΔΕ ΔΡΑΜΑΣ τουλάχιστον προκλητικές καταγγέλλουμε τη διαδικασία  υπολογισμού των κενών καθώς και τα στοιχεία που θα δοθούν στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να γίνουν οι προσλήψεις  αναπληρωτών καθηγητών.

Δεν δεχόμαστε να κόβονται τα κενά Βιολόγων και να δίνονται σε άλλες ειδικότητες.

Σημειωτέον ότι στην περιοχή υπάρχουν μόλις 7 μόνιμοι Βιολόγοι για πάνω από 300 ώρες Βιολογίας. Δεν υπάρχει κανένας Βιολόγος σε Γυμνάσια της Περιοχής.

Παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν κάθε χρόνο σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα.