15 Φεβ 2013

Τέχνη-Μουσική

Συντάκτης: ΠΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Γιάννης Πλούταρχος

Ο Γιάννης Πλούταρχος (ή Γιάννης Κακοσσαίος, όπως είναι το αληθινό του όνομα), γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1970 σε ένα μικρό χωριό έξω από τον Ορχομενό που ονομάζεται Μαυρόγια. Έμεινε εκεί ως τα 16 του χρόνια, οπότε πήγε στην Αθήνα για να πραγματοποιήσει το όνειρό του, να γίνει τραγουδιστής. Για πρώτη φορά τραγούδησε επαγγελματικά σε ένα μικρό μαγαζί στον Κορυδαλλό. Απογοητευμένος από τις συνθήκες που επικρατούσαν στο χώρο του τραγουδιού, τον εγκατέλειψε δυο φορές και ασχολήθηκε με άλλα επαγγέλματα και ιδιαίτερα την κομμωτική προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην.
Ωστόσο επανήλθε, σαν κάτι να τον ωθούσε πίσω στο τραγούδι. Δυο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, τραγούδησε σε κέντρο της παραλιακής. Ακολούθησαν μεγάλα αθηναϊκά μαγαζιά, όπου συνεργάστηκε με πολύ μεγάλα ονόματα , όπως ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Ρίτα Σακελλαρίου, ο Θέμης Αδαμαντίδης, αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, όπως ο Στέλιος Ρόκκος, ο Γιώργος Μαζωνάκης, κ.ά.
Την περίοδο εκείνη συναντήθηκε με το Δημήτρη Κορδατζή και τον Ηλία Φιλίππου, που τον έφεραν σε επαφή με τον πρώτο του παραγωγό, το Γιώργο Μακράκη. Στον τελευταίο οφείλεται και το ψευδώνυμο “Πλούταρχος”.
Έτσι ο Γιάννης Πλούταρχος μπήκε στη δισκογραφία και κυκλοφόρησε το 1998 την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Μόνο εσύ». Ενάμιση μήνα πριν από την κυκλοφορία του δίσκου, είχε κυκλοφορήσει ένα CD single που περιείχε 3 από τα τραγούδια του δίσκου. Μετά τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, συμμετείχε σε ντουέτο με την Κωνσταντίνα στο τραγούδι «Η καρδιά μου είναι ζαλισμένη» και με τον Στέλιο Διονυσίου στην «Ορεστιάδα», τραγούδια που περιλαμβάνονται αντίστοιχα στους δίσκους των δυο καλλιτεχνών.
Η επιτυχία που γνώρισε το «Δεν είναι ο έρωτας…παιδί της λογικής» ήταν τόσο μεγάλη που το 2003 επανακυκλοφόρησε με ένα επιπλέον νέο τραγούδι, το «Ποιο μονοπάτι» καθώς και bonus DVD με 9 video clip. Αυτή η δουλειά έγινε τριπλά πλατινένια, όπως και το «Πάει λίγος καιρός…», που κυκλοφόρησε και αυτό το 2003, με 19 τραγούδια και που επίσης επανακυκλοφόρησε το 2004 με ένα επιπλέον τραγούδι, το κλασικό «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου» του Μίκη Θεοδωράκη. Το εν λόγω τραγούδι περιλαμβάνεται στο album “ΦΩΣ” το οποίο περιέχει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ερμηνευμένα σε σύγχρονο ύφος από κορυφαίους καλλιτέχνες και είναι το soundtrack των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.
Το 2005 βρήκε τον Γιάννη Πλούταρχο, μακριά από τα νυχτερινά μαγαζιά, να πραγματοποιεί την πρώτη του περιοδεία στο εξωτερικό με σταθμούς κατά σειρά το Τορόντο, το New Jersey, τη Βοστόνη, τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, τη Μελβούρνη, το Σίδνεϊ, το Γιοχάνεσμπουργκ και τη Λευκωσία. Παντού ο απόδημος ελληνισμός τον υποδέχτηκε με ενθουσιασμό.
Tον Φεβρουάριο του 2011 συναντιέται δισκογραφικά με έναν από τους κορυφαίους ιταλούς ερμηνευτές, τον Albano Carrisi στον δίσκο “Δυο Φωνές Μια Ψυχή” ο οποίος από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας ξεπέρασε τις 160.000 πωλήσεις. Αυτή η συνεργασία τους, οδήγησε τον Γιάννη Πλούταρχο να συμμετέχει στο SanRemo Music Festival κατακτώντας μάλιστα και το πρώτο βραβείο καλύτερης ερμηνείας, ερμηνεύοντας μαζί με τον Albano και την διεθνούς φήμης υψίφωνο Δήμητρα Θεοδοσίου το Va pensiero του Giuseppe Verdi.  Η νέα χρονιά βρήκε τον Γιάννη στα studio της δισκογραφικής του εταιρείας καθώς ετοιμάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά…

Συναυλία στον Ορχομενό
Ένας από τους τελευταίους σταθμούς της μεγάλης περιοδείας του 2009  ήταν και ο Ορχομενός. Από πολύ νωρίς ο κόσμος άρχισε να γεμίζει το Δημοτικό Στάδιο. Η συναυλία, λόγω μεγάλης προσέλευσης, άργησε περίπου μισή ώρα να ξεκινήσει. Τη συναυλία ξεκίνησαν οι τραγουδίστριες Αναστασία Ζάννη & Αγγελική Παππά. Με το που βγήκε στη σκηνή ο Πλούταρχος , είναι περιττό να περιγράψω τι συνέβη…
Ο ίδιος είπε : «Σήμερα είναι πολύ δύσκολο βράδυ για μένα! Πραγματικά! Για ένα λόγο. Γιατί είμαι φορτισμένος συναισθηματικά!…Θα’ θελα να σας ευχαριστήσω για πολλούς λόγους. Συνήθως λένε «ότι κανείς δεν άγιασε στον τόπο του» . Σε μένα αυτό δεν ισχύει. Εμένα η αγάπη ξεκίνησε μέσα από τον τόπο μου , μ΄ αποδέχτηκαν πρώτα οι άνθρωποι από τον τόπο μου και μετά μ’ αγάπησε όλη η Ελλάδα! Σας ευχαριστώ πολύ!».


Ο Γιάννης Πλούταρχος βραβεύτηκε –λίγο πριν αρχίσει η συναυλία-από τον δήμαρχο Ορχομενού με το «αργυρό μετάλλιο» της πόλης για την προσφορά του στο Δήμο Ορχομενού αφού εκείνο το βράδυ δώρισε την προσωπική του αμοιβή για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου!

Νασέλα Κ. & Καραχάλιου Α.

2 σχόλια προς “Τέχνη-Μουσική”

  1. papavasige είπε:

    ειναι πολυ καλος τραγουδιστης και η επιλογη σας για τον συγκεκριμενο τραγουδιστη τη βρησκω πολυ καλη …..βαλτε ομως και τραγουδια του……
     

  2. naselakons είπε:

    Ο Γιάννης Πλούταρχος είναι ένας πολύ αγαπητός τραγουδιστής στην περιοχή μας, είναι ιδιαίτερα προσιτός καλλιτέχνης και έχει βοηθήσει αρκετά τον τόπο! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *