Καλώς Ήρθατε

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του Νηπιαγωγείου Αγίας Μαρίνας Ηρωικής Νήσου Κάσου!

Στην άκρη του νοτιοανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα βρίσκεται το νησί της Ηρωικής Κάσου με τα πέντε του χωριά. Το Νηπιαγωγείο μας είναι στο χωριό της Αγ.Μαρίνας. Είναι το πρώτο κτίριο που θα συναντήσετε μπαίνοντας στο χωριό, στη δεξιά πλευρά του δρόμου.

Το Νηπιαγωγείο λειτούργησε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 1991 και στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο (παλιά οικεία) παραχωρημένο στο Δήμο Η.Ν Κάσου από την οικογένεια Νικόλαου Μαυρή πρώτου γενικού Διοικητή Δωδεκανήσου μετά την Ενσωμάτωση. Μέσα στο κτίριο αυτό ,το οποίο συντηρήθηκε και εξοπλίστηκε με τη βοήθεια του δήμου, των απανταχού της γης συλλόγων της Ηρωικής Κάσου και με πολύ εθελοντική εργασία και αγάπη από τους κατοίκους του χωριού μας (γονείς και όχι μόνο),τα παιδιά μας έχουν ένα δικό τους χώρο μάθησης ,έκφρασης και δημιουργίας. Μέσα από αυτό το χώρο ξεκινούν εκδηλώσεις και παραστάσεις (που θα έχουμε την ευκαιρία να προβάλλουμε μέσα από αυτή την σελίδα) που προάγουν την ιστορία του νησιού, τη μουσική του παράδοση, τα ήθη – έθιμα, δράσεις που ευαισθητοποιούν και καλλιεργούν θετικές πρακτικές σε θέματα όπως η προστασία και ο σεβασμός στο περιβάλλον, αποδοχή στη διαφορετικότητα, στην παγκόσμια ειρήνη, στον εθελοντισμό και την αλληλοβοήθεια.

Oι κάτοικοι του χωριού θεωρούν το Νηπιαγωγείο ως το ‘καμάρι’ του χωριού τους. Στηρίζουν κάθε του δράση και εκδήλωση με την παρουσία τους και τη βοήθειά τους.