ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ

eikona word

     Ανοίγουμε το Word, στο μενού Διάταξη σελίδας – στην περιοχή Διαμόρφωση σελίδας – επιλέγουμε το βελάκι στα Περιθώρια και στο υπομενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Περιορισμένα. Επιστρέφουμε στο μενού Κεντρική.

     Πατάμε CapsLock για κεφαλαία στο Πληκτρολόγιο και πληκτρολογούμε τα γράμματα του Ελληνικού αλφάβητου ένα-ένα με τη σειρά με ένα κενό μεταξύ τους. Όταν τελειώσουμε τα επιλέγουμε όλα κάνοντας κλικ στο περιθώριο μπροστά από τα γράμματα ή πατώντας στο πληκτρολόγιο ταυτόχρονα τα πλήκτρα Ctrl+A και

στην περιοχή Γραμματοσειρά της καρτέλας Κεντρική

  • επιλέγουμε γραμματοσειρά Comic Sans MS,
  • ακριβώς δίπλα επιλέγουμε μέγεθος 72
  • από κάτω επιλέγουμε Β για έντονη γραφή (bold).

Επίσης στην περιοχή Παράγραφος της ίδιας καρτέλας

  1. επιλέγουμε το εργαλείο Πλήρης στοίχιση.( 4ο στη 2η σειρά εργαλείων).
  2. επιλέγουμε το εργαλείο Χρώμα γραμματοσειράς (το τελευταίο εργαλείο της 2ης γραμμής της περιοχής Γραμματοσειρά) και πατώντας στο βελάκι του επιλέγουμε το μπλε χρώμα για όλα τα γράμματα.

Τελειώσαμε με τη μορφοποίηση των γραμμάτων και κάνουμε κλικ σε λευκό χώρο στη σελίδα.

     Στη συνέχεια επιλέγουμε το 1ο φωνήεν Α κάνοντας διπλό αριστερό κλικ πάνω του. Κρατώντας πατημένο στο πληκτρολόγιο το πλήκτρο Ctrl προσθέτουμε τα υπόλοιπα φωνήεντα διπλοκλικάροντας πάνω τους και όταν τα έχουμε επιλέξει όλα πηγαίνουμε στην ίδια περιοχή Γραμματοσειρά στο βελάκι του τελευταίου εργαλείου της 2ης γραμμής κάνουμε κλικ και στην παλέτα χρωμάτων που εμφανίζεται επιλέγουμε το κόκκινο χρώμα.

     Τέλος αποθηκεύουμε το αρχείο μας στο Αποθήκευση (…) του υπολογιστή μας στο φάκελο της τάξης μας (που είναι μέσα στο φάκελο του σχολείου μας) με όνομα ΑΛΦΑΒΗΤΟ. Δείτε εδώ πως θα φαίνονται τα γράμματα.

Καλή επιτυχία! 😀

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *