«ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΩ»

Στο μάθημα της Γλώσσας και στην ενότητα «Αλληλογραφώ»  οι μαθητές μας  ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με την δημιουργία και την αποστολή των επιστολών. Διδάχτηκαν  τα βασικά στοιχεία (δομή και ύφος) μιας επιστολής και στη συνέχεια ο κάθε μαθητής έγραψε ένα γράμμα σε κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο.

Ύστερα στο πλαίσιο των εξωτερικών δράσεων και προγραμμάτων πραγματοποίησαμε επίσκεψη στο κατάστημα των ΕΛΤΑ Λάρισας για να γνωρίσουμε τις υπηρεσίες που παρέχονται , να διδαχθούμε μέσα από βιωματικές δράσεις πώς επικοινωνούν οι άνθρωποι δι’ αλληλογραφίας και να στείλουμε τα  γράμματά μας.

Εκεί μας μίλησε για το ¨ ταξίδι¨ κάθε επιστολής μέχρι τον προορισμό της και έλυσε απορίες μας σχετικά με αυτό ο κος  Καραγιώργος υπεύθυνος των ΕΛΤΑ. Ήταν πρόθυμος να μας κατατοπίσει στο αντικείμενο της εργασίας του και απάντησε με υπομονή σε όλες τις απορίες μας.

Βάλαμε γραμματόσημο στον φάκελο,  το σφραγίσαμε και το  ρίξαμε  στο ταχυδρομικό κουτί!

Τώρα περιμένουμε να φτάσουν στον προορισμό τους!

Ήταν μια επίσκεψη πολύ χρήσιμη αλλά και διασκεδαστική για τους μικρούς μας μαθητές.

Περισσότερα   εδώ

Λειτουργία Δημοτικών

Διακοπές Χριστουγέννων

      Σύμφωνα με διευκρίνηση του Υπουργείου Παιδείας όλα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά της χώρας ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ από Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 (Διακοπές Χριστουγέννων). Συνεπώς τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά θα λειτουργήσουν κανονικά μέχρι και τη Δευτέρα 23-12-2019 και θα επαναλειτουργήσουν την Τετάρτη 8-12-2020.

Εργασία μαθητών Α’ και Β’ τάξης σχολικού έτους 2018-19

paint

     Ας δούμε μια εργασία των μαθητών της Α’ και Β’ τάξης των μαθητών του σχολείου μας, η οποία υλοποιήθηκε στο τελευταίο τρίμηνο της προηγούμενης σχολικής χρονιάς (2018-19). Οι ομάδες των μαθητών της Α1′ τάξης ζωγράφισαν από μια ζωγραφιά για ένα φωνήεν του ελληνικού αλφάβητου, οι ομάδες των μαθητών της Α2′ τάξης μια ζωγραφιά μιας διφθόγγου και οι ομάδες της Β’ τάξης από μια ζωγραφιά για ένα σύμφωνο του ελληνικού αλφάβητου. Οι μαθητές γνώριζαν από την αρχή ότι οι ζωγραφιές τους θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία βίντεο και όπως θα διαπιστώσετε έβαλαν τα δυνατά τους.

  (περισσότερα…)

Εργασία τέλους σχολικού έτους 2018-19

paint

     Οι μαθητές των τάξεων Α1, Α2 και Β κατά το σχολικό έτος 2018-19 δημιούργησαν στο τέλος της χρονιάς τις παρακάτω ζωγραφιές ως εξής :

  • οι μαθητές της Α1 τάξης ζωγραφιές για τα φωνήεντα

(περισσότερα…)

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ

eikona word

     Ανοίγουμε το Word, στο μενού Διάταξη σελίδας – στην περιοχή Διαμόρφωση σελίδας – επιλέγουμε το βελάκι στα Περιθώρια και στο υπομενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Περιορισμένα. Επιστρέφουμε στο μενού Κεντρική.

     Πατάμε CapsLock για κεφαλαία στο Πληκτρολόγιο και πληκτρολογούμε τα γράμματα του Ελληνικού αλφάβητου ένα-ένα με τη σειρά με ένα κενό μεταξύ τους. Όταν τελειώσουμε τα επιλέγουμε όλα κάνοντας κλικ στο περιθώριο μπροστά από τα γράμματα ή πατώντας στο πληκτρολόγιο ταυτόχρονα τα πλήκτρα Ctrl+A και

στην περιοχή Γραμματοσειρά της καρτέλας Κεντρική

  • επιλέγουμε γραμματοσειρά Comic Sans MS,
  • ακριβώς δίπλα επιλέγουμε μέγεθος 72
  • από κάτω επιλέγουμε Β για έντονη γραφή (bold).

(περισσότερα…)