ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ

Επικοινωνία: antigonimav@yahoo.com

Με τα δυο μου χέρια..

Απρ 20206

Κάθε άνθρωπος έχει την δυνατότητα με τα δυο του χέρια να κάνει πολλά πράγματα. Μπορεί να δημιουργήσει, να κατασκευάσει, να ζωγραφίσει, να παίξει, μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να εκφράσει την αγάπη του ή ακόμα και τον θυμό του. Το πώς θα τα χρησιμοποιήσει ο καθένας είναι θέμα επιλογής.

Ένα τραγούδι στάθηκε ικανό να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για το τι μπορούν να κάνουν τα δυο μας τα χεράκια..

Ας το ακούσουμε https://youtu.be/IFnv9vxubYc

 

Τα χέρια μας, ζωγραφίζουν!

Ποιος θα το φανταζόταν ότι το χεράκι σου το μικρό θα μπορούσε να μεταμορφωθεί σε κορμό δέντρου; Κι όμως! Δοκίμασε την παρακάτω ιδέα! Ακούμπησε το ένα σου χέρι σε ένα χαρτί και φτιάξε το περίγραμμά του. Ύστερα χρωμάτισέ το. Στο τέλος πρόσθεσε με τους μαρκαδόρους σου ή όποιο άλλο είδος μπογιάς θέλεις, τα φύλλα. Μόλις έφτιαξες ένα υπέροχο δέντρο! Μη ξεχάσεις να γράψεις το όνομά σου.

 

Δημιουργίες των παιδιών..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ήξερες πως κάποιοι άνθρωποι επέλεξαν στη ζωή τους να είναι ζωγράφοι; Το επάγγελμά τους δηλαδή. Οι ζωγραφιές τους είναι τόσο σπουδαίες που για να μπορούν όλοι να τις θαυμάζουν, τις έχουν τοποθετήσει μέσα σε μουσεία. Με αυτόν τον τρόπο προφυλάσσονται τα έργα τέχνης ( έτσι τα λένε οι μεγάλοι) γιατί έχουν σημαντική αξία για τον ανθρώπινο πολιτισμό.

 

Τα χέρια μας, κατασκευάζουν κούκλες και παίζουν κουκλοθέατρο!

Με τα δυο μας τα χεράκια μπορούμε να παίξουμε και κουκλοθέατρο! Και φυσικά μπορούμε να φτιάξουμε την δική μας κούκλα! Είναι πολύ διασκεδαστικό, δημιουργικό αλλά και εύκολο να κατασκευάζουμε εμείς οι ίδιοι τις κούκλες μας. Με πολύ απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας μπορούμε να αποκτήσουμε έναν ήρωα. Τον ήρωά μας. Μία κάλτσα ή ένα γάντι, δυο κουμπιά για μάτια        ( μπορούμε βέβαια και να τα σχεδιάσουμε σε χαρτί και να τα κολλήσουμε απ΄ευθείας )  και κόλλα  και η κούκλα μας είναι έτοιμη. Έτοιμη να την εμψυχώσεις. Να την δώσεις δηλαδή ψυχή. Εσύ θα επιλέξεις τι φωνή θα έχει, τι χαρακτήρα, συνήθειες, προτιμήσεις και φυσικά το όνομά της. Και μετά….η παράσταση ξεκινά! Γονείς, δώστε απλά στα παιδιά τα υλικά και εκείνα μόνα τους θα μπορέσουν να προχωρήσουν στη κατασκευή! Εναλλακτικά και ιδανικά, κάθε μέλος της οικογένειας, μπορεί να φτιάξει την δική του κούκλα!! Καλή Επιτυχία!

 

Τα παιδιά δημιουργούν…

Η Ladybug της Ελένης!

 

 

Η γαντόκουκλα από την Άρτεμη

 

Να σας συστήσω τη Λάσιν. Είναι μαθήτρια και δημιουργία του Δημήτρη

Η κουκλίτσα της Αγάπης

Τα χέρια μας, παίζουν μουσική!

Μα δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε απ΄ έξω από όσα κάνουν τα χέρια μας την μουσική! Ναι! Τα χεράκια μας παίζουν μουσική! Από τα απλά παλαμάκια που μας δίνουν τον ρυθμό μέχρι τα μουσικά όργανα που με χαρά χρησιμοποιούμε. Μπορείς από το σπίτι σου να κατασκευάσεις τα δικά σου μουσικά όργανα. ΝΑΙ! Καλά άκουσες! Ξανά τα υλικά που θα χρειαστείς βρίσκονται όλα μέσα στο σπίτι σου. Το χαρτονάκι από το ρολό υγείας και από το χαρτί κουζίνας, ένα μπουκαλάκι από μια πορτοκαλάδα, ρύζι, φακές, δυο καπάκια από μπύρα καιιιι έτοιμα. Βάλε μέσα στα ρολά όσπρια ή ρύζι και κλείσε καλά τις άκρες. Έπειτα μπορείς με χρώματα να διακοσμήσεις εξωτερικά τα ρολά.  Παρακάτω είναι  κάποιες εικόνες για να δεις τις κατασκευές ολοκληρωμένες.

 

Ήξερες πως κάποιοι άνθρωποι έχουν επιλέξει ως επάγγελμα να ασχολούνται με τη μουσική; Είναι τόσο σπουδαίοι και ταλαντούχοι που με τα δυο τους χέρια παίζουν με μοναδικό τρόπο κάποια μουσικά όργανα. Παρακάτω μπορείς να πατήσεις τους συνδέσμους και να τους απολαύσεις. Καλή ακρόαση!

https://youtu.be/MPlkHxFA-Qg                  Πιάνο

https://youtu.be/UNy9fH7VaV4                  Βιολί

https://youtu.be/be1jJCH32OU                  Φλάουτο

https://youtu.be/mL-LyKcFE5c                   Ντραμς

 

 

Τα χέρια μας, γράφουν..

Ένα πολύ σπουδαίο πράγμα που μπορούν να κάνουν τα χέρια μας είναι να γράφουν. Η γραφή είναι πολύ χρήσιμη για πάρα πολλούς λόγους. Ένας από τους σημαντικότερους είναι ότι όσα γράφουμε, μένουν και δεν χάνονται. Πάρτε για παράδειγμα τα παραμύθια. Γράφτηκαν κι έτσι μπορούμε και τα διαβάζουμε.  Η γραφή μας κάνει να νιώθουμε πολύ όμορφα και περήφανα καθώς καταφέρνουμε να αποτυπώνουμε την σκέψη μας σε χαρτί. Προσπαθήστε να γράψετε σε ένα χαρτί όλα τα ονόματα των ανθρώπων που μένουν μέσα στο σπίτι σας .Μη ξεχάσετε να γράψετε και το δικό σας !!

 

Επιπλέον μπορείτε να ψάξετε να βρείτε το γράμμα Χ, χ  στις παρακάτω λέξεις .

Χ όπως λέμε ΧΕΡΙ. Εσύ; Πόσες λέξεις μπορείς να σκεφτείς από Χ;

 

Ψάξε μέσα στις λέξεις και βρες τα Χ, χ

ΧΕΡΙ ΣΚΥΛΟΣ ΑΧΛΑΔΙ ΓΑΛΑ ΜΑΜΑ ΧΡΟΝΟΣ
ΓΑΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΧΑΡΤΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΡΟΧΗ ΗΛΙΟΣ
ΠΑΤΑΤΑ ΧΑΔΙ ΛΕΞΗ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΡΟΦΗ ΚΑΦΕ
ΛΑΧΑΝΟ ΑΣΤΕΡΙ ΚΑΣΤΟΡΑΣ ΜΑΓΟΣ ΧΑΡΤΟΝΙ ΚΛΟΟΥΝ
ΝΕΟΣ ΠΑΙΖΩ ΧΑΜΣΤΕΡ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΚΕΡΙ ΛΑΔΙ

 

 

Δημιουργίες των παιδιών…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Νοηματική γλώσσα

Κάποιοι άνθρωποι χρειάζεται να χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να επικοινωνούν μεταξύ τους γιατί δυσκολεύονται  ή δεν μπορούν να ακούν ή να μιλούν. Έτσι λοιπόν κάνουν κάποιες κινήσεις σαν σήματα. Αυτές οι κινήσεις είναι η νοηματική γλώσσα. Προσπάθησε με κινήσεις κι εσύ να δείξεις το όνομά σου!

 

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείς να ακούσεις ένα τραγούδι στη νοηματική γλώσσα

https://youtu.be/9UcpgtA7BpY

 

Τα χέρια μας, μπορούν και μετρούν!

Τα δυο μας τα χεράκια μπορούν και να μετρούν όπως πολύ καλά ξέρετε! Μας βοηθούν τα δάχτυλά μας σε αυτό. Μιας και μιλάμε για τα ΔΥΟ  μας χέρια, είναι ευκαιρία να εξασκηθούμε γράφοντας τον αριθμό 2. Αλήθεια, στο σώμα μας τι έχουμε από 2;

 

 

Άσε την φαντασία σου ελεύθερη!

Αν θέλεις μπορείς να διακοσμήσεις τον αριθμό 2!

Σε τι θα μπορούσε να μεταμορφωθεί;

 

 

 

 

 

 

 

Γλυπτική…

Κάποιοι άνθρωποι έχουν ταλέντο στη γλυπτική. Η γλυπτική είναι μια τέχνη όπου κάποιος με τα χέρια του , δίνει σχήμα και μορφή σε ένα κομμάτι από ξύλο, μάρμαρο, πηλό και πολλά ακόμα υλικά. Πάρα πολλά αγάλματα βρίσκονται σε μουσεία για να τα θαυμάζουμε . Αν θες μπορείς να δοκιμάσεις την ικανότητά σου χρησιμοποιώντας πηλό ή πλαστελίνη και να φτιάξεις τις δικές σου δημιουργίες.

 

 

 

 

 

Τα παιδιά δημιουργούν…

 

(πλαστελίνη)

(πηλός)

Εάν δεν έχεις πηλό, παρακάτω είναι μια πανεύκολη σπιτική συνταγή !

https://youtu.be/ZvCwOHkJNa4

 

 

Τα χεράκια μας μπορούν και χτίζουν! STEAM coding for kids

 

Τα σπίτια μας αλλά και όλα τα κτήρια τα χτίζουν οι άνθρωποι με τα χέρια τους . Συνεργάζονται ο ένας με τον άλλον και καταφέρνουν να έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Είναι τα σπίτια που μένουμε, τα μαγαζιά που επισκεπτόμαστε και όλων των ειδών τα κτήρια που βλέπουμε κάθε μέρα γύρω μας. Μία ωραία ιδέα για να ασχοληθείς στο σπίτι σου είναι να κατασκευάσεις ένα δικό σου κτήριο με πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης! Η ιδέα όμως δεν είναι τόσο απλή όσο φαντάζεσαι..Μπες στον παρακάτω σύνδεσμο και ακολούθησε τις οδηγίες. Στα ποτηράκια πρέπει να σημειώσεις με έναν μαρκαδόρο την κατεύθυνση και μετά να δώσεις οδηγίες για την κατασκευή του κτηρίου.

Βασικές αρχές STEAM! Are you ready?

https://jdaniel4smom.com/2017/07/stem-coding-for-kids-cup-stacking-algorithms.html

 

 

STEAMcoding από τη Μαντώ!

Τα χέρια μας φυτεύουν…

Τα δυο μας χέρια μπορούν να κάνουν κάτι πολύ σημαντικό για τον πλανήτη μας! Μπορούν να φυτέψουν! Όταν θα βρεθείς σε μια εξοχή, θυμήσου! Μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις ! Ένα δεντράκι από τον καθένα μας είναι μια ανάσα για τη γη μας! Είναι πολύ απλό και ευχάριστο. Και πίστεψέ με, μετά θα νιώθεις υπέροχα. Όμως, επειδή αυτές τις μέρες όλοι μένουμε σπίτι…., μπορούμε εναλλακτικά να φυτέψουμε φακές σε ένα μπολάκι και να παρατηρήσουμε την πορεία ανάπτυξης ενός σπόρου. Ο τρόπος είναι απλός. Σε ένα μπολάκι από γιαούρτι βάλε μέσα λίγο βαμβάκι. Ρίξε μερικές φακές και μετά λίγο νεράκι. Ακούμπησε το μπολάκι κοντά σε ένα παράθυρο για να το βλέπει ο ήλιος και σιγά σιγά θα δεις πώς οι φακές θα αναπτυχθούν. Δοκίμασέ το!

 

Τα παιδιά φυτεύουν…

 

Οι φακές που φύτεψε η Μαντώ

 

Τα χεράκια μας τα πλένουμε!

Όλες αυτές τις μέρες ακούμε συνεχώς ότι πρέπει να πλένουμε καλά τα χεράκια μας. Οι μεγάλοι έχουν δίκιο παιδιά. Μόνο το πολύ καλό πλύσιμο των χεριών  μπορεί να διώξει μακριά τα μικρόβια.Μικρόβια; Μα δεν φαίνονται θα μου πείτε. Τα χεράκια σας δείχνουν να είναι καθαρά, αλλά τα μικρόβια είναι τόσο μικρούλικα που δεν τα βλέπουμε! Γι αυτό θα σας πω ένα πείραμα  να κάνετε έτσι ώστε να καταλάβετε τι γίνεται με αυτά τα τοσοδούλικα μικρόβια που έγιναν μπελάς. Ζητήστε από κάποιον μεγάλο να σας βάλει στην παλάμη σας λίγες σταγόνες λάδι. Έπειτα να ρίξει λίγο μοσχοκάρυδο. Ναι, καλά ακούσατε. Αν δεν έχετε μπορείτε να βάλετε και πιπέρι χοντρό. Το πρώτο βήμα του πειράματος είναι έτοιμο. Ενώστε τα χέρια σας και τρίψτε τα να πάει παντού το λάδι και το μοσχοκάρυδο. Αυτά λοιπόν τα μικρά μπαλάκια θα λέμε ότι είναι τα μικρόβια. Το δεύτερο βήμα είναι να πάτε να πλύνετε τα χέρια σας αλλά όχι με σαπούνι. Σκέτο νερό. Τι παρατηρείτε;; Το μοσχοκάρυδο δεν έχει φύγει! Και τα χεράκια είναι ακόμα λαδωμένα! Τώρα δοκιμάστε να πλύνετε κανονικά τα χέρια σας με σαπούνι. Τρίψτε καλά! Ένας τρόπος είναι να πείτε ένα μικρό τραγουδάκι όσο πλένετε τα χέρια σας ή να μετρήσετε μέχρι το 20 ! Είναι ο χρόνος που συνήθως δεν αντέχουν άλλο τα μικρόβια και εξαφανίζονται!

Αντίο μικρόβια!!

 

 

 

 

Τα χέρια μας , δείχνουν τα συναισθήματά μας

Παιδιά, με τα χέρια μας όπως είδαμε μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα! Ένα από τα βασικότερα όμως είναι πως μπορούμε να δείχνουμε τα συναισθήματά μας!

Μη ξεχνάς να δείχνεις την αγάπη σου με μία αγκαλιά!

 

https://youtu.be/0GBqDfw6nfc

 

ΕΣΥ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ΤΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΣΟΥ ΧΕΡΙΑ;

Αν θέλεις μπορείς να μου στείλεις τη ζωγραφιά σου!

 

Τα παιδιά ονειρεύονται..

 

 

 

από κάτω από: Νηπιαγωγείο| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Με τα δυο μου χέρια..    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Kατηγορίες

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων