Την άνοιξη του 2012 σκεφτόμουν πως θα ήθελα να υλοποιήσω ένα πρόγραμμα που να περιλαμβάνει δραστηριότητες σύντομες με διαφορετικό αντικείμενο η καθεμία και αν γίνεται τις περισσότερες να μπορώ να τις συνδυάσω με κάποιο Web2.0 εργαλείο με κύριους πρωταγωνιστές τους μαθητές.

Σκέφτηκα πως θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω σαν έναυσμα τις παγκόσμιες μέρες. Με μια μικρή ομάδα μαθητριών  συγκεντρώσαμε κάποιες παγκόσμιες μέρες που θα είχαν περισσότερο ενδιαφέρον για τα παιδιά και σιγά σιγά χτίζαμε και την ομάδα «Οι μαθητές δρουν τις παγκόσμιες μέρες» με μαθητές της Β τάξης.

Τέλη Σεπτεμβρίου ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε.

Επειδή όμως αρκετά παιδιά θέλανε να επικοινωνήσουν και με μαθητές από άλλη χώρα της Ευρώπης, είπαμε να το συνδυάσουμε με ένα πρόγραμμα eTwinning, ώστε να δούμε πώς αντιλαμβάνονται και πώς γιορτάζουν και αυτοί τις αντίστοιχες μέρες.

Το σχολείο που επιλέξαμε για τη συνεργασία είναι το Institut La Plana από το Vic της Καταλονίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρώην διευθυντή του σχολείου μου κ. Τουλή που μου θύμισε πως πάνω απ’ όλα είμαι καθηγήτρια Πληροφορικής , τις συναδέλφους μου Ιωάννα Γερμανοπούλου, καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας και Κατερίνα Παληγιάννη  καθηγήτρια Αγγλικών, χωρίς τη βοήθεια των οποίων δε θα μπορούσα να έχω αυτό το αποτέλεσμα, καθώς και την υπεύθυνη των Σχολικών Δραστηριοτήτων του Ν.Σερρών κ.Ευθυμιάδου Σοφία για την θερμή υποστήριξή της.

Θέλω να πιστεύω πως κάποιοι μαθητές μου κάτι πήραν από όλην αυτήν τη διαδρομή.