Σεμινάριο στην Φινλανδία με Erasmus+

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ και στην δράση ΚΑ1 είχα την τύχη να βρεθώ για ένα 5μερο σεμινάριο στο Joensuu της Φινλανδίας τον Ιούλιο του 2018.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ  στο κ. Κων. Μαγγιώρο για την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγησή του, την κ. Τζένη Ψαλτάκη, την κ. Ελένη Καραγιάννη και τον κ.Βασ. Μανασσάκη του Γρ. Ευρ. προγραμμάτων της Περιφερ. Διεύθ. ΠΕ και ΔΕ Κρήτης, καθώς και
τις κ. Χαρά Ξανθάκη και κ. Χρύσα Μπιτσάκη της ΔΔΕ Χανίων  για την πολύτιμη βοήθειά τους.
Στον σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου και στην Γεωργία που με τίμησε με την συμμετοχή και συνταξιδέψαμε πολλές ευχαριστίες.
Μια καταπληκτική ομάδα ανθρώπων από την Αυστρία , την Γερμανία , την Γαλλία και συγκεκριμμένα από την επαρχία Ρεουνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, την Ισπανία, την Κύπρο, από το 3ο Γυμνάσιο του Ηρακλείου και την Σλοβακία από 17/7/2018 έως και 21/7/2018 παρακολουθήσαμε εισηγήσεις στο θέμα School management από εκλεκτούς Διευθυντές σχολείων της περιοχής της Karjala.
Επισκεφθήκαμε τρεις σχολικές μονάδες απο τις οποίες η μία ήταν στο τέλειωμα των εργασιών και των ετοιμασιών για να παραδοθεί για χρήση (Το σχολικό έτος άρχισε στις 8/8/2018). Επίσης είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε για μια βδομάδα την χώρα , να επισκεφρούμε το Εθνικό πάρκο Κόλι και φυσικά την Πρωτεύουσα Ελσίνκι.
Ήταν μια εντυπωσιακή εμπειρία.

Εδώ μια παρουσίαση από το το κέντρο επιμόρφωσης  για την Φινλανδία και εδώ μία από τις εισηγήσεις 

Ένα βίντεο από την υπέροχη εβδομάδα εδώ