Η Ευφυής γεωργία: αλλάζει τα δεδομένα στον αγροδιατροφικό τομέα

Το έργο της ευφυούς γεωργίας, ένα έργο του Υπ. ΨΗΠΤΕ που αλλάζει τα δεδομένα στον αγροδιατροφικό τομέα, παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7» του τηλεοπτικού σταθμού Open και τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιάννη Σαραντάκο, το πρωί της Δευτέρας, 11 Φεβρουαρίου 2019.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 33 εκατ. €, για το οποίο το Υπ. ΨΗΠΤΕ συνεργάστηκε με την ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να δημιουργήσει ένα εθνικό δίκτυο, το οποίο θα συλλέγει δεδομένα από όλη την Ελλάδα. Ο κάθε αγρότης θα λαμβάνει εξατομικευμένες συμβουλές με ένα μήνυμα στο τάμπλετ ή το κινητό του, με το οποίο θα ενημερώνεται για το πότε και που θα πρέπει να λιπάνει ή να ποτίσει, ενώ θα ενημερώνεται και για τυχόν καιρικά φαινόμενα.

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι η εθνική υποδομή ευφυούς γεωργίας ανταποκρίνεται σε ένα από  τα βασικά αιτήματα των αγροτών σήμερα, το οποίο είναι η μείωση του κόστους παραγωγής: μειώνει το κόστος παραγωγής έως και 45%, βελτιώνει την ποιότητα των προϊόντων και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος, ο κ. Ράλλης επεσήμανε ότι το έργο θα υλοποιηθεί μέσα στο 2019, με τους 1.000 πρώτους τηλεμετρικούς σταθμούς να τοποθετούνται στους τρεις (3) πρώτους μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης.  Οι εν λόγω σταθμοί θα κατανεμηθούν σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με ειδικές μελέτες εφαρμογής, καθώς η δίκαιη ανάπτυξη αποτελεί έναν σημαντικό άξονα του Υπ. ΨΗΠΤΕ:  «Δεν έχουμε σκοπό να μείνει κανένας απέξω, θέλουμε όλοι να μπορούν να απολαύσουν αυτές τις νέες τεχνολογίες».

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/alkapsalis/2019/02/19/%ce%b7-%ce%b5%cf%85%cf%86%cf%85%ce%ae%cf%82-%ce%b3%ce%b5%cf%89%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%b4%ce%bf%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%83/

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση