Etwinning project “A Journey through the water”

Η Ε’ τάξη του Δημοτικού σχολείου Λάρυμνας με υπεύθυνη τη δασκάλα του τμήματος κα Ανδρεάδη Αγγελική, συμμετέχει φέτος σε ένα καινούριο ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο “A journey through the water” ή αλλιώς “Το ταξίδι του νερού”.

Οι μαθητές ηλικίας 8 έως 15 ετών θα παρουσιάσουν μια λίμνη, ή ποτάμι ή θάλασσα της χώρας τους. Θα δημιουργήσουν μια γκαλερί τέχνης για το “Νερό και την τέχνη”, ένα ηλεκτρονικό βιβλίο για το “Νερό και μουσική”, μια παρουσίαση των θρύλων για το “Νερό μέσω του χρόνου”. Τέλος, θα δημιουργήσουν έναν χάρτη με βίντεο της επίσκεψής τους σε ένα όμορφο μέρος δίπλα στη θάλασσα, ή σε ποτάμι ή λίμνη της χώρας τους: οι νέοι ξεναγοί θα παρουσιάσουν το μέρος χρησιμοποιώντας σύντομες προτάσεις στα αγγλικά. Θα δημιουργήσουν επίσης ένα φυλλάδιο για το μέρος που επισκέφτηκαν χρησιμοποιώντας το Canva.

Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση των δεξιοτήτων των μαθητών στις νέες τεχνολογίες, η ανάπτυξη τεχνικών συνεργασίας και λήψης αποφάσεων για ένα κοινό σκοπό και η κατανόηση της σπουδαιότητας της χρήσης μιας κοινής γλώσσας στο πλαίσιο της συνεργασίας με μαθητές από διάφορες χώρες.

Μέσα απ’ αυτά τα προγράμματα οι μαθητές έρχονται σε επαφή με άλλους μαθητές συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων ενός κοινού έργου. Γνωρίζουν καινούριους τόπους, καινούριες χώρες και ανοίγουν οι ορίζοντές τους. Μαθαίνουν να συνεργάζονται και να αποδέχονται τη διαφορετικότητα των άλλων.