ΦΙ-ΛΟΛΟ-ΓΙΚΑ Ή ΦΙΛΟ-ΛΟΓΙΚΑ;
9 Δεκ 2019

6ο Γυμνάσιο Πετρούπολης:Erasmus+ KA1

Συντάκτης: ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ | Κάτω από: Πανευρωπαϊκά Προγράμματα

Web solutions in the classroom (15-20/4/ 2019)

Η συμμετοχή στο δομημένο κύκλο μαθημάτων «Web solutions for the classroom», που παρακολουθήσαμε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας  μας έδωσε την ευκαιρία να βελτιώσουμε τις υπάρχουσες γνώσεις μας σχετικά με τη χρήση των νέων τεχνολογιών , να γνωρίσουμε νέα διαδικτυακά εργαλεία καθώς επίσης και να μάθουμε πώς να τα αξιοποιήσουμε στην τάξη με ασφαλή και χρήσιμο τρόπο.
Ειδικότερα :

  • Εμπλουτίσαμε το γνωστικό μας υπόβαθρο με νέες γνώσεις σχετικά με οπτικοακουστικές πλατφόρμες  για να  διευκολύνουμε την αναζήτηση, τη δημιουργία playlist, το διαμοιρασμό και την ενσωμάτωση βίντεο και playlists.
  • Εξοικειωθήκαμε με νέες διαδικτυακές πλατφόρμες για επικοινωνία και διαμοιρασμό ,με σκοπό τη διαχείριση μιας εικονικής τάξης, ανάθεση εργασιών, αναζήτηση και διαμοιρασμός χρήσιμου υλικού, επικοινωνία με μαθητές και γονείς.
  • Μάθαμε να χρησιμοποιούμε εφαρμογές  Google Drive και Google Apps ως εκπαιδευτικά εργαλεία.
  • Αναπτύξαμε τεχνικές ενθάρρυνσης των μαθητών μέσω ψηφιακών εκπαιδευτικών παιχνιδιών και διαδικτυακών κουίζ.

 Επιπλέον, είχαμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε με τους συναδέλφους από τις άλλες χώρες σε ομάδες, να συζητήσουμε  και να μοιραστούμε παραδείγματα και πρακτικές σχετικά με τον τρόπο χρήσης των ΤΠΕ στην τάξη.

Ετικέτες: ,

Τα σχόλια είναι κλειστά.