Ο μαθητικός υπολογιστής της Α Γυμνασίου

Η διανομή του κουπονιού των 450 ευρώ για το μαθητικό υπολογιστή ξεκίνησε πριν μερικές ημέρες και πλέον έχει ολοκληρωθεί η διάθεσή τους από τις διευθύνσεις των σχολείων. Έτσι, όλοι περιμένουν την 1η Οκτωβρίου, οπότε και μπορούν οι γονείς των μαθητών  να αποκτήσουν τον υπολογιστή που προτιμούν.

120.000 φορητοί υπολογιστές μικρού μεγέθους (netbooks) θα πουληθούν, καλύπτοντας τους μαθητές της Ά Γυμνασίου, καθώς και τους καθηγητές που θα διδάξουν συγκεκριμένα μαθήματα.

Οι τεχνικές προδιαγραφές που έχουν τεθεί από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού είναι να έχουν βάρος μέχρι 1,5 κιλό, οθόνη 10 ιντσών και άνω,  ο επεξεργαστής να είναι  άνω των 1,3 GHz, η ποσότητα της μνήμης RAM από 1 Gb και άνω και σκληρός δίσκος τουλάχιστον 160 Gb. Επίσης, όλοι οι μαθητικοί Η/, διατίθενται με λογισμικό προστασίας από ιούς (χρονικής διάρκειας 3 ετών) και λογισμικό γονικού ελέγχου.

Πάντως, οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή τους. Πολλές εταιρείες και αλυσίδες ειδών πληροφορικής παρουσιάζουν τα προϊόντα τους.

Μερικές πρακτικές συμβουλές για το τί πρέπει να προσέξουν οι γονείς-υποψήφιοι αγοραστές:

Ένα στοιχείο που θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους είναι η αυτονομία του netbook. Τα μοντέλα με μπαταρίες 6 cells αντέχουν πολύ περισσότερο από εκείνα με 3 cells, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό.

Το βάρος, επίσης, είναι ένα σημαντικό στοιχείο, αν και με δεδομένο το άνω όριο των 1,5 κιλών, οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων είναι μικρές, καθώς δεν υπάρχει μοντέλο με βάρος κάτω από 1 κιλό.

Ακόμη, καλό θα ήταν να δοκιμάσει ο μαθητής το πληκτρολόγιο του netbook που θέλει, δεδομένου ότι θα το χρησιμοποιεί για την επόμενη τριετία.

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στην οθόνη, καθώς ο μαθητής αναμένεται να περνά αρκετές ώρες μπροστά από αυτήν.

Όσον αφορά τα δώρα, που προσφέρουν όλες οι εταιρείες πληροφορικής, μεγαλύτερη προτίμηση, είναι καλό να δοθεί σε πολυμηχανήματα/εκτυπωτές (αφού θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από άλλους υπολογιστές), καθώς και περιφερειακά, όπως είναι ποντίκια, τσάντες κ.λπ.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση