Τα Τρίκαλα στις 21 πιο «έξυπνες» πόλεις του κόσμουΣτις 21 πιο «έξυπνες» πόλεις του κόσμου συγκαταλέγονται και επίσημα πλέον τα Τρίκαλα. Φυσικά δεν «ευλογούμε τα γένια μας» με τον τίτλο αυτό.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου «Building the Broadband Economy 2009», που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη, παρουσία του δημάρχου Τρικκαίων, Μιχάλη Ταμήλου, και του Διευθύνοντος Συμβούλου της e-trikala A.E. Οδυσσέα Ράπτη, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των 21 πιο «έξυπνων» κοινοτήτων στον κόσμο (σσ. η «εξυπνάδα τους συνίσταται στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και τη χρήση του Διαδικτύου), από τον πρόεδρο του Δικτύου Intelligent Community Forum (ICF).
Στο συνέδριο  συμμετέχουν οι πιο «έξυπνες» κοινότητες του κόσμου. Στις 14 Μαΐου, οι εκπρόσωποι των Τρικάλων – μία από τις 21 πιο «έξυπνες» κοινότητες, σύμφωνα με την παγκόσμια ψηφοφορία του Ιανουαρίου – παρουσίασαν τις έως τώρα τεχνολογικές εξελίξεις στη χώρα μας, την πρόοδο των Τρικάλων σε ψηφιακά έργα, καθώς και τα επόμενα βήματα σε σχέση με τις μελλοντικές ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Κατά τη διάρκεια της σχετικής τελετής, ο κ. Ταμήλος υπέγραψε το συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ των 21 κοινοτήτων, στις οποίες συγκαταλέγονται 7 από τις ΗΠΑ, 4 από τον Καναδά, μία από την Ολλανδία, μία από την Αυστραλία, μία από τη Γαλλία, μία από τη Ν. Αφρική, μία από τη Σουηδία, μία από την Εσθονία, μία από τη Βραζιλία, μία από τη Μάλτα και μία από την Ταϊβάν.

Περισσότερα: www.intelligentcommunity.org

http://www.intelligentcommunity.org/index.php?src=gendocs&ref=BBE09_About&category=Events

 http://troktiko.blogspot.com/2009/05/21_15.html

*Η φωτογραφία είναι από τον ανακαινισμένο σιδηροδρομικό σταθμό των Τρικάλων.

  1. Χωρίς σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση