Ένα δισεκατομμύριο προσωπικοί υπολογιστές σε λειτουργία!

assets_large_t_942_2458767.JPGΟ αριθμός των προσωπικών υπολογιστών που λειτουργούν σε όλο τον κόσμο ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο και αναμένεται να έχει φτάσει τα δύο δισ. έως το 2014 χάρη στην αυξανόμενη ζήτηση στις αναδυόμενες οικονομίες, ανακοίνωσε η εταιρεία ερευνών Gartner.

«Η ταχεία διείσδυση στις αναδυόμενες αγορές οδηγείται από την εκρηκτική επέκταση της ευρυζωνικής και ασύρματης δικτύωσης, τη συνεχιζόμενη πτώση στις τιμές των μέσων PC και τη γενικότερη συνειδητοποίηση ότι τα PC είναι αναντικατάστατο εργαλείο προόδου» δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής ερευνών της Gartner Τζορτζ Σίφλερ.

Το 58% του ενός δισεκατομμυρίου υπολογιστών που βρίσκονται σήμερα σε χρήση αντιστοιχεί στις «ώριμες», δυτικές αγορές, ωστόσο το ποσοστό αυτό αναμένεται να πέσει στο 30% για το επόμενο ένα δισεκατομμύριο.

Πρόβλημα δημιουργείται ωστόσο από τους υπολογιστές που πετάγονται στα σκουπίδια. Φέτος αναμένεται να αντικατασταθούν περισσότεροι από 180 εκατομμύρια υπολογιστές, από τους οποίους ορισμένοι θα πωληθούν μεταχειρισμένοι, άλλοι θα ανακυκλωθούν και περίπου 35 εκατομμύρια θα πεταχτούν στις χωματερές παρά τα τοξικά υλικά που περιέχουν.

«To πρόβλημα θα γίνεται όλο και πιο πιεστικό, ειδικά στις αναδυόμενες αγορές, καθώς ο αριθμός των παροπλισμένων PC αυξάνεται με τη συνεχιζόμενη επέκταση της εγκατεστημένης βάσης» σχολίασε η αναλυτής της εταιρείας Μάικε Έσεριχ.

Σχόλιο:Τώρα αυτό είναι καλό ή κακό;
Η απάντηση πιο κάτω…

Τα ηλεκτρονικά απορρίμματα στο επίκεντρο διεθνούς διάσκεψης

Τεράστιες ποσότητες άχρηστων συσκευών διοχετεύονται σε αναπτυσσόμενες χώρες

Εκπρόσωποι από τις 170 χώρες που έχουν επικυρώσει τη Συνθήκη της Βασιλείας για τη διαχείριση των αποβλήτων συναντώνται από τη Δευτέρα στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπου θα εξετάσουν μεταξύ άλλων το διογκούμενο πρόβλημα των ηλεκτρονικών απορριμμάτων.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ένατη διάσκεψη στο πλαίσιο της Συνθήκης θα εστιαστεί στις επιπτώσεις των επικίνδυνων αποβλήτων στην ανθρώπινη υγεία, σε σχέση και με τους αναπτυξιακούς στόχους της χιλιετίας που έχει θέσει ο ΟΗΕ.
Η Συνθήκη της Βασιλείας ρυθμίζει το διεθνές εμπόριο επικίνδυνων αποβλήτων και αποσκοπεί στο να περιορίσει την παραγωγή και τη διασυνοριακή μετακίνησή τους.
Ψηλά στην ατζέντα της φετινής διάσκεψης βρίσκονται οι μέθοδοι ορθής διαχείρισης των άχρηστων ηλεκτρονικών συσκευών, όπως οι υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα, οι οποίες περιέχουν βαρέα μέταλλα όπως ο υδράργυρος και ο μόλυβδος.
Στο τέλος της πενθήμερης διάσκεψης αναμένεται να υπογραφεί η λεγόμενη «Διακήρυξη του Μπαλί», με την οποία θα τονίζεται η σημασία της διαχείρισης κάθε είδους αποβλήτων για την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της φτώχειας.
«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επαναβεβαιωθεί σε αυτή τη συνάντηση η αλληλεξάρτηση ανάμεσα στη διαχείριση των αποβλήτων με περιβαλλοντικά ορθούς όρους και την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης, ειδικά αυτών που το έχουν περισσότερο ανάγκη» δήλωσε η εκτελεστική γραμματέας της Συνθήκης Καταρίνα Κούμερ.
Ανοίγοντας τις συνομιλίες, ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ινδονησίας Ραχμάτ Βιτελάρ επισήμανε ότι η χώρα του είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στην παράνομη απόρριψη αποβλήτων.«Λόγω της φύσης της ως αρχιπελάγους, με τη δεύτερη μεγαλύτερη ακτογραμμή παγκοσμίως, η Ινδονησία είναι ευάλωτη στην παράνομη διακίνηση διασυνοριακών επικίνδυνων αποβλήτων» είπε.
Όπως αναφέρει το BBC, η διάσκεψη του Μπαλί έρχεται την ώρα που η Greenpeace κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι διοχετεύουν τα επικίνδυνα ηλεκτρονικά απορρίμματά τους στην Κίνα, όπου δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για τη διαχείρισή τους.

Η Ουάσινγκτον δεν έχει επικυρώσει τη Συνθήκη της Βασιλείας. (!!!)

Newsroom ΔΟΛ
www.in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση