Επιμορφωτική Ημερίδα στο Ληξούρι (3/12/2019)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Παιδαγωγική Ημερίδα που διοργανώθηκε από την Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» και το 2ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτών Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Ιονίων Νήσων στις 3 Δεκέμβρη 2019, ημέρα Τρίτη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με θέμα Αναπηρία: «Είμαι», «Θέλω», «Μπορώ» χωρίς συμβιβασμούς και εξαιρέσεις.

Η ημερίδα έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του τμήματος Τεχνολογίας – Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, στο Ληξούρι από ώρα 8:30 – 14:00.

 

Συμφώνησαν επίσης όλοι μαζί, εισηγητές και ακροατές και αναφώνησαν, κατόπιν προτροπής της Γ.Γ. της Ένωσης Μαρίας Λαδά ότι: «Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς! Ζωή με ισότητα και αξιοπρέπεια!»
Από την Ένωση τονίστηκε: “Βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε καθημερινά για την εφαρμογή των κατάλληλων πολιτικών από την ελληνική πολιτεία για τα παιδιά και ενήλικες με αναπηρία, ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους, για μια ζωή με ποιότητα και αξιοπρέπεια, σε μία κοινωνία χωρίς διαχωρισμούς, φραγμούς και αποκλεισμούς”.

Εμείς ως εκπαιδευτικοί συμπληρώνουμε:

ΝΑΙ- ΕΙΜΑΣΤΕ κοντά σας, μαχόμαστε καθημερινά για την ισότητα στην εκπαίδευση και για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΝΑΙ- ΘΕΛΟΥΜΕ στην τάξη μας τη διαφορετικότητα γιατί, παρόλες τις δυσκολίες, εμπλουτίζει τη διδασκαλία μας και μας κάνει καλύτερους ως παιδαγωγούς, ως γονείς και κυρίως ως ανθρώπους!

ΝΑΙ- ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε τη διαφορά γιατί είμαστε… εκπαιδευτικοί και όταν θέλουμε, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα!

Συγκινήσατε και μεταδώσατε τη ζωντάνια και τη λάμψη σας!

Ευχαριστούμε θερμά!