Τα ναρκωτικά στην ζωή των νέων

Τα ναρκωτικά στη ζωή των νέων είναι πια γνωστό φαινόμενο και τα τελευταία χρόνια έχει πάρει δραματικές διαστάσεις. Οι νέοι συχνά θέλουν να ξεφύγουν από την πραγματικότητα να νιώσουν πιο ελεύθεροι και να χαλαρώσουν…

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι νέοι άνθρωποι ξεκινούν την χρήση ναρκωτικών ουσιών. Το κάνουν για να ανεβούν στα μάτια των φίλων τους, “αναγκάζονται” να τα δοκιμάσουν για να μην τους σνομπάρουν ή ακόμα και τα ξεκινούν χωρίς καν να το καταλάβουν, επειδή δεν τους λένε τι είναι η αυτό που θα δοκιμάσουν ή τους το προσφέρουν σε κατάσταση μέθης. Μερικοί επίσης τα ξεκινούν λόγω οικογενειακών αλλά και προσωπικών προβλημάτων και συγκρούσεων, ώστε να τιμωρήσουν τον εαυτό ή τους γύρω τους.

Τα παιδιά εκείνη την στιγμή δεν σκέφτονται τις επιπτώσεις των πράξεων τους ή δεν πιστεύουν ότι τους ενδιαφέρει το τι θα πάθουν λόγω της χρήσης και δέχονται συνήθως την δοκιμή των ναρκωτικών. Η δοκιμή πάντα είναι δωρεάν από τον διακινητή ως ένδειξη καλής θέλησης. Ξεκινούν λοιπόν από τα λεγόμενα ελαφριά και μετά συνεχίζουν και στα υπόλοιπα τα βαρύτερα.

Κατά κανόνα οι πιο πολλοί καταλήγουν να μισούν τον ίδιο τους τον εαυτό και να πέφτουν σε βαριάς μορφής κατάθλιψη. Συνεχίζουν την χρήση λόγω του μεγάλου εθισμού και τότε απλά επιβιώνουν, δεν έχουν ζωή. Οι χρήστες δέχονται μεγάλο κοινωνικό ρατσισμό και συνήθως απομονώνονται ώσπου να πεθάνουν. Μερικές φορές αυξάνουν την χρήση μόνο και μόνο για να έρθουν πιο κοντά στο θάνατο.

Όσοι έχουν συνειδητοποιήσει την κατάστασή τους και θέλουν να απαλλαγούν από την χρήση των ναρκωτικών, χάνουν τους ψεύτικους φίλους τους (δηλαδή τους χρήστες και διακινητές), οι οποίοι προτιμούν να συνεχίσουν με τα ναρκωτικά.

Τώρα… για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του θέματος, καλό θα ήταν να δημιουργηθούν ομάδες πρόληψης, που να ενημερώνουν τον κόσμο και κυρίως τους νέους για τους κινδύνους από την χρήση των ναρκωτικών ουσιών. Επίσης καλή ιδέα είναι η δημιουργία προγραμμάτων και κινήτρων για την μείωση του ρατσισμού και της περιθωριοποίησης απέναντι στους χρήστες. Η προσπάθεια να επικεντρωθεί στο να πεισθούν οι χρήστες να πάνε σε κάποια κλινική απεξάρτησης. Σημαντικό θα ήταν πρώην χρήστες να ενημερώσουν τους νέους που ακόμα δε έχουν απεξαρτηθει αλλά θέλουν να το κάνουν, και να τους υποστηρίξουν κυρίως ηθικά.

Αν είσαι και εσύ χρήστης, μπες εδώ και πάλεψε να απαλλαγείς. Δεν είσαι ο μόνος δεν είσαι μόνος!

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Ένα σχόλιο στο Τα ναρκωτικά στην ζωή των νέων

  1. Ο/Η θανος λέει:

    πολυ ωραιο και ενδιαφερον το αρθρο σας.Μπραβο για ολη σας την δουλεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *