Σχολικές δράσεις κατά του Σχολικού Εκφοβισμού – Συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

 

Το Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αχαρνών συνεχίζοντας τις σχολικές δράσεις του προγράμματος κατά του Σχολικού Εκφοβισμού και κατόπιν εισήγησης των υπευθύνων εκπαιδευτικών Ταλιαδούρου Ελένης (ΠΕ05) και Γαλανόπουλου Αλέξανδρου (ΠΕ01) απηύθυνε πρόσκληση σε συνεργάτες – ψυχολόγους του «Χαμόγελου του Παιδιού» να επισκεφτούν τη σχολική μας μονάδα προκειμένου να παρουσιάσουν στους μαθητές και τις μαθήτριες του συνόλου των τμημάτων της Β’ Γυμνασίου διαδραστική  παρέμβαση πρόληψης  με θέμα «Σχολική Βία και Σχολικός εκφοβισμός».

Η εν λόγω διαδραστική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 από την Ψυχολόγο κα Γιούλη Γαλάνη στην αίθουσα οπτικοακουστικών μέσων του Σχολείου μας. Τα πολλαπλά εκπαιδευτικά οφέλη αυτής της παρουσίασης αναγνωρίστηκαν από νωρίς τόσο από τη Σχολική Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης, όσο και το προεδρείο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, οι οποίοι και ενέκριναν τη συγκεκριμένη δράση πρόληψης. Μεγάλοι κερδισμένοι δεν ήταν άλλοι από τους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες καθώς με την ενεργή συμμετοχή τους αναγνώρισαν τις διάφορες πτυχές του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού και ενημερώθηκαν για την ορθή και ενδεδειγμένη αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων με τη συνεργασία των μελών της σχολικής κοινότητας.

Κείμενο: Εκπαιδευτικός Αλέξανδρος Γαλανόπουλος (ΠΕ01 – Θεολόγος)

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αχαρνών, Συνεργασία με "Χαμόγελο του Παιδιού". Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.