Αλεξανδρος Λαζαρίδης

Φυσική Αγωγή

Αρχική » Ετικέτες τροφίμων

Ετικέτες τροφίμων

Οι ετικέτες τροφίμων είναι υποχρεωτικές και παρέχουν σημαντικές πληροφορίες βοηθώντας, έτσι,  τους καταναλωτές να προσδιορίσουν τις διατροφικές τους ανάγκες ανάλογα με τους στόχους που έχουν. Εκτός της πληροφόρησης των συστατικών, που εμπεριέχονται, δίνεται η δυνατότητα υπολογισμού της θερμιδικής αξίας των μερίδων που επιθυμούν να καταναλώσουν. Ο καταναλωτής πληροφορείται για τα είδη των λιπών, τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία αλλά και το ποσοστό ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ουσιών.

Δες την παρουσίαση (πάτα στη φωτογραφία) για να κατανοήσεις τον τρόπο που διαβάζεται μια ετικέτα και πώς θα μπορούσε η πληροφόρηση, που παρέχει, να χρησιμοποιηθεί προς όφελος των διατροφικών αναγκών σου (η χρήση προϊόντων είναι τυχαία έχοντας μόνο εκπαιδευτικό σκοπό και όχι εμπορικό).

 

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.

Όνομα συντάκτη

Όνομα:

Αλέξανδρος Λαζαρίδης

Σύντομο βιογραφικό:

M.Sc Διατροφή & Άσκηση – 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων