Αλεξανδρος Λαζαρίδης

Φυσική Αγωγή

Αρχική » Βασικά συστατικά των τροφίμων

Βασικά συστατικά των τροφίμων

Τα βασικά συστατικά των τροφίμων

Όλες οι ομάδες τροφίμων είναι σημαντικές, γιατί η κάθε μία περιέχει διαφορετικά συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για την εξασφάλιση της σωστής ανάπτυξης, τη διατροφικής ισορροπίας και, γενικότερα, της υγείας. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, ο οργανισμός μας να λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Ακολούθησε τα βήματα όπως διατυπώνονται παρακάτω με τη σειρά:

1. Παρακολούθησε την παρουσίαση  (πατώντας στην παρακάτω φωτογραφία) σχετικά με τα διαφορετικά συστατικά των τροφίμων (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, άλατα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, φυτικές ίνες), την αξία τους για τη φυσιολογική ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού και τις ενδεδειγμένες τροφές για την εξασφάλισή τους. Πραγματοποιείται συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μαθητών.

Πηγή φωτογραφιών: Freepik.com


2. Πάτησε στη φωτογραφία, που ακολουθεί, και στο νέο παράθυρο, που θα ανοίξει, αναγνώρισε τα βασικά συστατικά (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, φυτικές ίνες κ.ά.) διαφορετικών τροφίμων. Οι μαθητές συζητούν και ανταλλάσσουν απόψεις, ώστε να επιλεγεί, στη συνέχεια, η απάντηση που θα υποβληθεί.

 


3. Πάτησε στην εικόνα και λύσε το σταυρόλεξο (γράψε με κεφαλαία γράμματα).

Αφού το συμπληρώσεις, πάρε ένα στιγμιότυπο οθόνης και τοποθέτησέ το στον κοινόχρηστο φάκελο του μαθήματος.


4. Αξιολόγηση μαθήματος

Πάτα στην παρακάτω εικόνα για να εμφανιστεί η φόρμα αξιολόγησης του μαθήματος και εξέφρασε την άποψή σου:

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.

Όνομα συντάκτη

Όνομα:

Αλέξανδρος Λαζαρίδης

Σύντομο βιογραφικό:

M.Sc Διατροφή & Άσκηση – 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων