Αλεξανδρος Λαζαρίδης

Φυσική Αγωγή

Αρχική » Πανελλήνιοι αγώνες στην αρχαία Ελλάδα

Πανελλήνιοι αγώνες στην αρχαία Ελλάδα

Οι Πανελλήνιοι Αγώνες στην αρχαία Ελλάδα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της αρχαιοελληνικής αλλά και, γενικότερα,  της παγκόσμιας ιστορίας του αθλητισμού και του πολιτισμού. Στη διάρκειά τους μια ιερή εκεχειρία σταματούσε κάθε εχθροπραξία ανάμεσα στις ελληνικές πόλεις.

  1. Πατήστε στην εικόνα για να πληροφορηθείτε σχετικά:


2. Πατήστε στην εικόνα για να πλοηγηθείτε (σε νέο παράθυρο) μέσω του Google Earth στα στάδια των σημαντικότερων πανελλήνιων αρχαίων αγώνων.

2.1 Αριστερά στο μενού, επιλέξτε με τη σειρά κάθε μία από τις τέσσερις ενότητες (Ίσθμια, Νέμεα, Ολύμπια και Πύθια).

2.2 Αφού ανοίξει η κάθε ενότητα: α) κάτω και δεξιά του παραθύρου πατήστε πάνω στο κουμπί 3D για να ξεκινήσει 3D πανοραμική αναπαράσταση της τοποθεσίας και β) πατήστε στην κίτρινη σήμανση πάνω στο χάρτη, ώστε να ανοίξει στα δεξιά ένα παράθυρο στο οποίο εμπεριέχεται διαδικτυακός σύνδεσμος με πληροφορίες και φωτογραφίες. Πατήστε πάνω στο σύνδεσμο για να διαβάσετε πληροφορίες.


3. Εννοιολογικός χάρτης

3.1 Πατήστε στη φωτογραφία και στο παράθυρο, που θα ανοίξει, βρείτε τις λέξεις στα κενά συνδέοντας τις έννοιες μεταξύ των επιπέδων.

3.2 Κατεβάστε τον ημιτελή εννοιολογικό χάρτη από εδώ και, αφού συμπληρώσετε τα κενά,  αποθηκεύστε το αρχείο ως «Εννοιολογικός χάρτης_Επώνυμο» στον κοινόχρηστο φάκελο του μαθήματος.


4. Απαντήστε στο κουίζ.


1. Προβολή των σωστών απαντήσεων του κουίζ, που συμπλήρωσαν οι μαθητές.


2.  Δοκιμάστε τις γνώσεις σας στο παιχνίδι «Πανελλήνιοι αγώνες στην αρχαία Ελλάδα» στην πλατφόρμα Kahoot!. Σχηματίστε ομάδες δύο ατόμων. Ο χρόνος, που έχετε στη διάθεσή σας, για να επιλέξετε τη σωστή απάντηση είναι 30». Η συνολική βαθμολογία κάθε ομάδας εξαρτάται από τις σωστές απαντήσεις αλλά και τη γρηγορότερη σε χρόνο επιλογή της απάντησης. Όταν το παιχνίδι ολοκληρωθεί, τα αποτελέσματα και η σειρά κατάταξης των ομάδων εμφανίζονται αυτόματα στην οθόνη

2.1 Χωριστείτε σε ζευγάρια.

2.2 Πατήστε στη διεύθυνση www.kahoot.it ώστε να ανοίξει ένα νέο παράθυρο ή χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Kahoot! από την κινητή σας συσκευή (ταμπλέτα ή τηλέφωνο).

2.3 Γράψτε τον κωδικό PIN, που θα σας δοθεί, στο αντίστοιχο πεδίο.

2.4 Επιλέξτε «Team mode»

2.5 Στο πεδίο ονομασίας της ομάδας γράψτε τα (δύο) επώνυμα και στο πεδίο με ψευδώνυμα τα (δύο) ονόματά σας. Ορίστε ποιος θα χειριστεί την καταχώρηση των επιλογών. Η επικοινωνία μεταξύ των δύο παικτών της ομάδας γίνεται μέσω του chat ανταλλάσσοντας ιδιωτικά μηνύματα.

2.6 Προβολή αποτελεσμάτων και σχολιασμός.


3. Αξιολόγηση μαθήματος

Πάτα στην παρακάτω εικόνα για να εμφανιστεί η φόρμα αξιολόγησης του μαθήματος και εξέφρασε την άποψή σου:

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.

Όνομα συντάκτη

Όνομα:

Αλέξανδρος Λαζαρίδης

Σύντομο βιογραφικό:

M.Sc Διατροφή & Άσκηση – 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων