Πέμπτη 7 Μαΐου

Καλημέρα συννεφιασμένη σήμερα.

Έχουμε  Μάιο . Ο μήνας των λουλουδιών αλλά και ο μήνας των εντόμων.Τα έντομα είναι κάτι μικρά ζωάκια που τα συναντάμε πάνω στα λουλούδια ,στα φύλλα και στα φυτά που έχουμε φυτέψει.Και επειδή τα λουλούδια ,τα φυτά και όλα τα υπόλοιπα είναι πάρα πολλά την Άνοιξη και ειδικά τον Μάιο για το λόγο αυτό τώρα υπάρχουν πολλά έντομα στη φύση.Τα λέμε και <<ζουζούνια>> γιατί τα πιο πολλά κάνουν θόρυβο όταν πετάνε: ζουουουου δηλ.ζουζουνίζουν….Έντομο είναι η πεταλούδα ,η πασχαλίτσα,το κουνούπι ,η μέλισσα,η σφήκα ,η μύγα, η ακρίδα και άλλα πολλά που θα μου τα πείτε και εσείς αύριο που θα μιλήσουμε.Μερικά είναι ακίνδυνα αλλά κάποια είναι επικίνδυνα.

Ας θυμηθούμε όλοι το τραγουδάκι με τη μαμά ζουζούνα και τα παιδιά της.

Για το λόγο αυτό σήμερα προτείνω όταν θα βγείτε έξω να ψάξετε να βρείτε ζουζούνια και να τα φωτογραφίσετε με τη βοήθεια της μαμάς και….αν περνάει καμιά πεταλούδα δοκιμάστε να την πιάσετε ,ή καμιά πασχαλίτσα.Στείλτε τις φωτογραφίες να κάνουμε συλλογή.

Επίσης μπορείτε να φτιάξετε μια φανταστική κάμπια (και αυτές είναι πολλές τον Μάιο) με τον παρακάτω τρόπο (είτε μέσα στο σπίτι ,είτε έξω στην αυλή):