Ο Οδυσσέας και η Καλυψώ ταξιδεύουν στον χρόνο

Δελτίο Τύπου

Παρουσίαση Βιβλίου:

Ο Οδυσσέας και η Καλυψώ ταξιδεύουν στον χρόνο

Το πρώτο παραμύθι για παιδιά με προβλήματα όρασης σε σύστημα Braille

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, ώρα 19:00

 

Το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» και η Βιβλιοθήκη ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ γιορτάζουν τις ημέρες βιβλίου – Απρίλιος 2016 και σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Αναστασίας Κατσούγκρη, που φιλοτέχνησε ο Φίλιππος Κατσούλης. Η παρουσίαση εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Ιδρύματος με αφορμή την καμπάνια «Βιβλιοθήκη, ο Κόσμος μου», που διοργανώνεται από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Κεντρικός άξονας των δράσεων του Ιδρύματος και της Βιβλιοθήκης ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ είναι η φιλαναγνωσία και οι διαφορετικές διαδρομές που μπορούμε να ακολουθήσουμε με όχημα το βιβλίο και τις ιστορίες του.

Ο Οδυσσέας και η Καλυψώ ταξιδεύουν στον χρόνο: το πρώτο παραμύθι για παιδιά με προβλήματα όρασης, καθώς είναι γραμμένο και σε Braille, μας ταξιδεύει στον χρόνο και στην Ιστορία, για μια ξεχωριστή περιπέτεια στον Κυκλαδικό πολιτισμό. Μια μηλιά, με τη δύναμη της γνώσης, καταργεί τους φράκτες της Ιστορίας και μεταφέρει τα δυο παιδιά, με τις αρετές και την εθνική μνήμη των ομώνυμων ηρώων, της σοφής Καλυψώς και του πολυμήχανου Οδυσσέα, στις αρχές του ανθρώπινου πολιτισμού. Όλα είναι δυνατά στον κόσμο των παραμυθιών, όλα έχουν συμβεί στην Ιστορία και τα παιδιά ταξιδεύουν στον κόσμο της πολυχρωμίας για να ανακαλύψουν τη Θήρα, τα σπίτια, τα καράβια, τις αγορές, τα αγγεία, τα παιχνίδια των παιδιών, την καθημερινότητα σε έναν παλιό καιρό, που με την φαντασία γίνεται τώρα και πάντα.

Η συγγραφέας αφήνεται στη μαγεία του παραμυθιού για να παρουσιάσει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο τον Κυκλαδικό Πολιτισμό σε αναγνώστες ιδιαίτερα απαιτητικούς, που μαθαίνουν με παιχνιδιάρικο, απλό τρόπο. Οι εικόνες αφής, για να υπάρχει αίσθηση των ειδωλίων, των αγγείων, της μηλιάς και εκείνου του καιρού έχουν φιλοτεχνηθεί με ειδικά υλικά και πολλή προσήλωση, ώστε η Ιστορία να είναι στην άκρη των δαχτύλων, σαν πραγματικότητα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αντιπρόεδρος του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» Κατερίνα Λασκαρίδη, ο συγγραφέας Μάνος Κοντολέων και η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Τσόλκα. Απόσπασμα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι μαθητές Γιάννης και Μαρία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος (2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *