no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου 1940

Συγγραφέας: | 19 Δεκεμβρίου 2018
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επέτειος 28ης Οκτωβρίου 1940 |

«Στο εξής δε θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες»

Ουΐνστον Τσώρτσιλ , (1874-1965)
Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εκκλησιαστικού Σχολείου γιορτή, τιμή οφειλόμενη στην 78η επέτειο από την άνανδρη επίθεση των φασιστών εισβολέων στην Ελλάδα.  Η άνοδος των Ιταλών φασιστών με αρχηγό τον Μουσολίνι και των Γερμανών ναζιστών με ηγέτη τον Χίτλερ, δημιούργησε τις συνθήκες για το ξέσπασμα του πιο πολύνεκρου πολέμου στην ανθρώπινη Ιστορία. Ως έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου θεωρείται η εισβολή των Γερμανών στην Πολωνία την 1η Σεπτεμβρίου του 1939.

Foto 2 Foto 3

Μετά την κατάληψη της Αλβανίας, η Ιταλία στράφηκε εναντίον της Ελλάδας. Η πρώτη πρόκληση ήρθε τον Δεκαπενταύγουστο του 1940 στην Τήνο: οι Ιταλοί τορπίλισαν απροειδοποίητα, την ώρα της μεγάλης γιορτής, τη φρεγάτα «Έλλη».

Διαβάστε περισσότερα

κάτω από: Εορτές
Ετικέτες:

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΕΥΜΑ ΤΕΛEΙOΦΟΙΤΩΝ 2017

Συγγραφέας: | 9 Δεκεμβρίου 2018
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΕΥΜΑ ΤΕΛEΙOΦΟΙΤΩΝ 2017 |

Τη Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017, το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Ξάνθης, τίμησε τους τελειόφοιτους μαθητές του με την καθιερωμένη και πατροπαράδοτη, εδώ και πολλά χρόνια πια, εκδήλωση παράθεσης γεύματος για την αποφοίτησή τους.

Το γεύμα παρατέθηκε στον χώρο του εστιατορίου της Σχολής και παραβρέθηκαν, ως οικοδεσπότης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων,

ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, ο Προϊστάμενος Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Σύμβουλος Γενικής Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου μας, η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ξάνθης και τα μέλη της Σχολικής Εφορείας. Εκ μέρους των πολιτικών αρχόντων προσήλθαν δημοτικοί σύμβουλοι με επικεφαλής το μέλος της Σχολικής Εφορείας κ. Μιχαήλ Λομβαρδέα. Παραβρέθηκαν, επίσης, ο πρέσβυς κ.κ Πιπερίγκος, εκπρόσωπος της Αστυνομίας, καθώς και σύνολη η σχολική μας κοινότητα με τον σχολάρχη της Εκκλησιαστικής Σχολής πρωτοπρεσβύτερο Στέφανο Τρασανίδη, τον Σύλλογο των διδασκόντων καθηγητών, και τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος οι μαθητές, της Β΄ τάξεως του Λυκείου Γεώργιος Μιχαηλίδης και της Γ΄ τάξεως του Γυμνασίου Νικόλαος Παντέα, διάβασαν, ως ανάγνωσμα τραπέζης, δοκίμιο περί πίστεως και γνώσεως.

Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης ήταν ο λόγος που εκφώνησε ο Νέμανια Γιέβτιτς, μαθητής της Γ΄ Λυκείου και σημαιοφόρος του Σχολείου. Συγκίνησε όλους τους παρευρισκομένους με την αναφορά του στην ιδιαίτερη προσφορά του σχολείου, αλλά κυρίως με τις ευχαριστίες του προς όλους τους υπεύθυνα εμπλεκόμενους στην προσωπική και στη συλλογική εμπειρία που βίωσε κατά τα έτη της φοίτησής του.

Εκπροσωπώντας όλους τους τελειόφοιτους συμμαθητές του, αναφέρθηκε στις χριστιανικές αξίες και τα ανθρωπιστικά ιδανικά που το σχολείο τους εμφύσησε, στις γνώσεις και τις δεξιότητες που απέκτησαν φοιτώντας σ? αυτό, στις διαπροσωπικές σχέσεις και τις φιλίες που καλλιέργησαν καθώς και στην προσωπικότητα που δημιούργησαν όλα αυτά τα χρόνια της μαθητείας τους. Δεν λησμόνησε να ευχαριστήσει όλους, όσοι άοκνα στάθηκαν συμπαραστάτες τους στην επίμοχθη προσπάθειά τους να κατακτήσουν γνώσεις και αξίες, διαμορφώνοντας το ήθος τους. Πρωτίστως, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, τον διευθυντή του σχολείου και υπεύθυνο του οικοτροφείου π. Στέφανο Τρασανίδη, τους καθηγητές τους, το βοηθητικό προσωπικό, που μαζί με τους άλλους συμμαθητές τους, αποτέλεσαν τη δεύτερη οικογένειά τους.

Ακολούθησε η επίδοση αναμνηστικών δώρων από τον σεπτό ποιμενάρχη μας κ.κ. Παντελεήμονα προς τους τελειόφοιτους αλλά και η επίδοση, από μέρους τους, συμβολικού «αντίδωρου» ως έκφραση σεβασμού, αγάπης και ευγνωμοσύνης για την πατρική στοργή με την οποία τους περιέβαλε όλα αυτά τα χρόνια. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σύντομη αποχαιρετιστήρια ομιλία του Σεβασμιωτάτου, με τις θερμές ευχές του Διευθυντού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και του Προϊστάμενου Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για ευόδωση των προσπαθειών τους, καλή επιτυχία στις εξετάσεις και καλή συνέχεια στη σταδιοδρομία τους.

κάτω από: Νέα και Ανακοινώσεις

Αγιασμός στο Εκκλησιαστικό Λύκειο/Γυμνάσιο Ξάνθης για το νέο σχολικό έτος 2017-2018

Συγγραφέας: | 9 Δεκεμβρίου 2018
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αγιασμός στο Εκκλησιαστικό Λύκειο/Γυμνάσιο Ξάνθης για το νέο σχολικό έτος 2017-2018 |

Με την καθιερωμένη τέλεση του Αγιασμού άρχισε η νέα σχολική περίοδος 2017-18 στο Εκκλησιαστικό Λύκειο/Γυμνάσιο Ξάνθης. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμων που την προηγούμενη μέρα τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού, για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, σε όλα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη της Ξάνθης, τέλεσε το πρωί της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου την Ακολουθία του Αγιασμού στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών που βρίσκεται στον χώρο του Εκκλησιαστικού Σχολείου.

κάτω από: Νέα και Ανακοινώσεις

Συμμετοχή του Εκκλησιαστικού Λυκείου στους Γ΄ Αγώνες Λόγου

Συγγραφέας: | 9 Δεκεμβρίου 2018
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συμμετοχή του Εκκλησιαστικού Λυκείου στους Γ΄ Αγώνες Λόγου |

Tο Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη τους Γ΄ Αγώνες Λόγου στις κτηριακές εγκαταστάσεις του, από την Παρασκευή 20 έως την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017. Στους Αγώνες συμμετείχαν ομάδες μαθητών και μαθητριών από 37 Γυμνάσια και Λύκεια της Θεσσαλονίκης, της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας καθώς και του Ελληνικού Σχολείου των Βρυξελλών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή.

Τα αγωνίσματα ήταν οι Διττοί Λόγοι, ο Προτρεπτικός Λόγος, ο Αυθόρμητος Λόγος και η Εκφραστική Ανάγνωση.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση των παιδιών για θέματα επικαιρότητας, η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός τους για ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα, η συναναστροφή και η ανταλλαγή απόψεων με συνομηλίκους. Τους δίνεται η ευκαιρία να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα, να καλλιεργήσουν την ευγλωττία τους, να εκφράσουν με ευπρεπή και αποτελεσματικό τρόπο τις ανησυχίες τους και τις απόψεις τους, αλλά και να εντρυφήσουν στη λογοτεχνία, ασκούμενοι στη σωστή ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων. Η εμπειρία της συμμετοχής από μόνη της είναι ικανή να τους προσφέρει γνώσεις, βαθύτερη σκέψη, μεστή και πλουσιότερη έκφραση, άνεση και αυτοπεποίθηση στην επικοινωνία τους με πολυπρόσωπο ακροατήριο αλλά και πνεύμα ευγενούς άμιλλας και συνεργασίας.

κάτω από: Διαγωνισμοί
Ετικέτες:

Εκπαιδευτική εκδρομή στα Άβδηρα και το Πόρτο-Λάγος

Συγγραφέας: | 9 Δεκεμβρίου 2018
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκπαιδευτική εκδρομή στα Άβδηρα και το Πόρτο-Λάγος |

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου μας στα Άβδηρα και το Πόρτο-Λάγος.

Πληροφορίες για τα Άβδηρα

Τα αρχαία Άβδηρα υπήρξαν πατρίδα του φιλόσοφου Δημόκριτου, του σοφιστή Πρωταγόρα, καθώς και του Λεύκιππου, του Εκαταίου, του Βίωνα, και του Αναξάρχου. Ο Στέφανος Βυζάντιος αναφέρει τα Άβδηρα ως Άβδηρον ενώ στη Βιβλιοθήκη του Απολλόδωρου απαντάται και ως (θηλ.) η Άβδηρα.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, η πόλη ιδρύθηκε από τον Ηρακλή, για να τιμηθεί η μνήμη του συντρόφου του Άβδηρου, ο οποίος κατασπαράχθηκε από τα άλογα του Διομήδη. Στον όγδοο άθλο, ζητήθηκε στον Ηρακλή από τον Ευρυσθέα, να του φέρει τα άλογα του Διομήδη από την Θράκη. Ο Διομήδης ήταν γιός του Άρη και της Κυρήνης, βασιλιάς των Βιστόνων της Θράκης και κατείχε άλογα που ήταν φημισμένα γιατί έτρωγαν ανθρώπινες σάρκες!

Το Πόρτο Λάγος βρίσκεται στα όρια των νομών Ξάνθης και Ροδόπης και συγκεκριμένα στο σημείο όπου η Λίμνη Βιστωνίδα ενώνεται με το Θρακικό Πέλαγος, σε μια τοποθεσία που συνδυάζεται με τρόπο μοναδικό το πράσινο του δάσους και το γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας. Πρόκειται για ένα ήσυχο και γραφικό λιμανάκι το οποίο εξυπηρετεί βάρκες και ψαροκάικα της περιοχής, σκάφη αναψυχής αλλά διαθέτει και τις απαραίτητες υποδομές για μεταφορά αγαθών από εμπορικά πλοία. Οι σπουδαιότερες σημερινές αξίες της περιοχής είναι η αλιευτική, η αλατοληπτική, η πολιτιστική, η θηραματική και αναψυχής.

Επίσης, η λίμνη Βιστωνίδα η οποία είναι η 4η μεγαλύτερη λίμνη στην Ελλάδα με συνολική έκταση 45000 στρέμματα περίπου με μέγιστο μήκος 12,5 χλμ. μέγιστο πλάτος 7 χλμ. και μέσο βάθος 4 μέτρα, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους υγροβιότοπους παγκοσμίως που προστατεύεται από τη σύμβαση Ραμσάρ με δεκάδες είδη σπάνιων πτηνών που προσελκύουν μεγάλο αριθμό τουριστών που έχουν ως χόμπυ την παρατήρηση πτηνών. Αυτός είναι και ο λόγος που το Δέλτα του Νέστου και η λίμνη Βιστωνίδα εντάσσονται στις περιοχές ειδικής προστασίας της ορνιθοπανίδας της Ε.Ε. και στο δίκτυο Natura 2000.

κάτω από: Εκπαιδευτικές επισκέψεις
Ετικέτες:

Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στη Βεργίνα, τη Βέροια και την Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο

Συγγραφέας: | 9 Δεκεμβρίου 2018
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στη Βεργίνα, τη Βέροια και την Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο |

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στον νομό Ημαθίας. Πιο συγκεκριμένα μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες του Σχολείου είχαμε την εξαιρετική ευκαιρία, αρχικά, να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο των μακεδονικών βασιλικών τάφων των Αιγών, στο σημερινό χωριό της Βεργίνας και στη συνέχεια να προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά στον φερώνυμο ναό που βρίσκεται στο όρος Βέρμιο.

Αναχωρήσαμε από την Ξάνθη στις 8.30 το πρωί και τέσσερις ώρες αργότερα φτάσαμε στο σημερινό χωριό της Βεργίνας, όπου βρίσκεται το μουσείο και ο χώρος της Μεγάλης Τούμπας με τους βασιλικούς μακεδονικούς τάφους, οι οποίοι αποκαλύφθηκαν το 1978 από τον καθηγητή Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. Μανόλη Ανδρόνικο. Η περιοχή είχε επισημανθεί ως αρχαιολογικός χώρος ύψιστου αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος για πρώτη φορά στα 1855 από τον γάλλο αρχαιολόγο Lëon Heuzey, ο οποίος έκανε και τις πρώτες ανασκαφές στα 1861. Τις ανασκαφές συνέχισε στα 1937 ο καθηγητής Κ.Α. Ρωμαίος και από το 1951 αποτέλεσε τον μόνιμο αρχαιολογικό στόχο του Μ. Ανδρόνικου.

Η εκδρομή συνεχίστηκε με προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά όπου φυλάσσεται η ιερή εικόνα της Παναγίας την οποία έφεραν οι Πόντιοι πρόσφυγες από την Ιερά Μονή Σουμελά που βρίσκεται στην Τραπεζούντα του Πόντου.

H θαυματουργή εικόνα της Παναγίας σύμφωνα με την παράδοση της Ορθοδόξου εκκλησίας είναι έργο του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Λουκά. Το όνομα Σουμελά ετυμολογείται από το όρος μελά και του ποντιακού ιδιώματος σού, που σημαίνει «εις το» ή «εις του» και έγινε Σουμελά «εις του Μελά». Την εικόνα της Σουμελά, έφερε στην Αθήνα, μετά το θάνατο του Λουκά, ο μαθητής του Ανανίας και την τοποθέτησαν σε περικαλλή ναό της Θεοτόκου. Για αυτό το λόγο, αρχικά είχε ονομαστεί ως η Παναγία η Αθηνιώτισσα. Το 386 μ.Χ. με βαθιά πίστη και απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο της οι Αθηναίοι μοναχοί Βαρνάβας και Σωφρόνιος ιδρύουν το μοναστήρι της στο όρος Μελά της Τραπεζούντας, όπου ως τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Ανατολής έζησαν εκατοντάδες μοναχοί και ασκητές.

κάτω από: Εκπαιδευτικές επισκέψεις
Ετικέτες:

Έθιμα των Χριστουγέννων

Συγγραφέας: | 8 Δεκεμβρίου 2018
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έθιμα των Χριστουγέννων |

Χριστούγεννα: Ημέρες χαράς και γιορτής. Τα σπίτια και οι πόλεις φορούν τα γιορτινά τους, αποκτώντας φως και χρώμα, ενώ οι κουζίνες πλημμυρίζουν από αρώματα παραδοσιακών εδεσμάτων.

Το «καλές γιορτές» και το «χρόνια πολλά» αντηχούν σε κάθε σημείο συνάντησης, ενώ οι ήχοι από τα τρίγωνα και τα κάλαντα των παιδιών δονούν με χαρούμενες νότες την ατμόσφαιρα.

Με δεκάδες έθιμα, που παντρεύουν τις χριστιανικές παραδόσεις με τα αρχαιοελληνικά ήθη, οι κάτοικοι της χώρας τιμούν μια από τις σημαντικότερες θρησκευτικές γιορτές, λίγες ημέρες πριν από την έλευση της νέας χρονιάς.

Κάλαντα

Το χριστόψωμο
Το «ψωμί του Χριστού» ζυμώνεται την παραμονή των Χριστουγέννων με ιδιαίτερη ευλάβεια. Απαραίτητο στολίδι του είναι ο χαραγμένος σταυρός.  Ανήμερα των Χριστουγέννων ο νοικοκύρης του σπιτιού παίρνει το χριστόψωμο, το σταυρώνει, το κόβει και το μοιράζει σε όλους όσοι παρευρίσκονται στο τραπέζι, σαν συμβολισμό της Θείας Κοινωνίας, όπου ο Χριστός έδωσε τον Άρτο σε όλη την ανθρώπινη οικογένειά του.

Οι καλικάντζαροι
Στη Σκιάθο οι πιο παλιοί λένε ότι από την 1η Δεκεμβρίου οι καλικάντζαροι ετοιμάζουν το καράβι τους για να πάνε στο νησί. Την παραμονή των Χριστουγέννων το ρίχνουν στο γιαλό και φθάνουν ανήμερα.
Από τότε μέχρι τα Φώτα κανείς δεν τολμάει να βγει νύχτα από το σπίτι του, γιατί θα τον βουβάνουν. Την παραμονή των Φώτων, όμως, οι καλικάντζαροι τα μαζεύουν γρήγορα και φεύγουν τρέχοντας μην τους προφτάσει ο παπάς με τον αγιασμό και τους ζεματίσει.
Η λαϊκή φαντασία οργιάζει με τις σκανταλιές των καλικάντζαρων, που βρίσκουν την ευκαιρία να αλωνίσουν στον επάνω κόσμο τότε που τα νερά είναι «αβάφτιστα». Η όψη τους είναι τρομακτική, ενώ οι σκανταλιές τους απερίγραπτες. Το μόνο που τους τρομάζει είναι η φωτιά.
Το Χριστόξυλο

Στην Μακεδονία, ο νοικοκύρης του σπιτιού διαλέγει από το χωράφι του το πιο γερό κλαδί ελιάς  ή πεύκου και το τοποθετεί στο τζάκι του σπιτιού. Το ξύλο αυτό που ονομάζεται και «Χριστόξυλο» καίγεται για όλο το Δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων (από την μέρα δηλαδή των Χριστουγέννων μέχρι και τα Φώτα). Κατά την παράδοση το κάψιμο του Χριστόξυλου, βοηθά τον Χριστό να ζεσταίνεται στην φάτνη της Βηθλεέμ. Ο κάθε Μακεδόνας προσπαθεί να καίγεται το Χριστόξυλο του σπιτιού του μέχρι και τα Φώτα. Ακόμα ένα έθιμο των Μακεδόνων, είναι οι «Μωμόγεροι».

 

Δείτε το στο slideshare.net

 

 

 

κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Ποντιακός Ελληνισμός Μνήμες και Όνειρα, Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον

Συγγραφέας: | 5 Δεκεμβρίου 2018
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ποντιακός Ελληνισμός Μνήμες και Όνειρα, Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον |

Το σχολείο μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και του Υπουργείου Εσωτερικών που συνδιοργάνωσαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα/διαγωνισμό με θέμα «Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής για την Unesco, την υλοποίηση του οποίου ενέκρινε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων (από την Ελλάδα και την Ομογένεια) τον Ποντιακό Ελληνισμό και συγκεκριμένα την ιστορία του, τον πολιτισμό του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Ελλάδας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής της ταυτότητας.

Προτεινόμενοι Θεματικοί άξονες του προγράμματος-διαγωνισμού ήταν οι ακόλουθοι: Διαβάστε περισσότερα

κάτω από: Χωρίς κατηγορία
Ετικέτες:

Επίσκεψη μαθητών στο ΚΠΕ Βιστωνίδας

Συγγραφέας: | 5 Δεκεμβρίου 2018
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίσκεψη μαθητών στο ΚΠΕ Βιστωνίδας |

Την Τρίτη 21/02/2017 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κ.Π.Ε Βιστωνίδας στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος του σχολείου μας «Τα οφέλη των υγροτόπων και οι δράσεις για τη διατήρησή τους».

Οι μαθητές μέσω παιχνιδιού γνωριμιών ήρθαν σε επαφή με βασικές περιβαλλοντικές έννοιες, όπως δενδροφύτευση, κατασκήνωση, πεζοπορία, εναλλακτικός τουρισμός .

Στην συνέχεια κατανόησαν το όφελος της ύπαρξης των υγροτόπων και ενημερώθηκαν εκτενώς για το οικοσύστημα της λίμνης Βιστωνίδας, τη διαχρονική υποβάθμισή του και τις απαραίτητες δράσεις για τη διατήρηση και προστασία του. Διαβάστε περισσότερα

κάτω από: Χωρίς κατηγορία
Ετικέτες:

Καλημέρα κόσμε!

Συγγραφέας: | 5 Δεκεμβρίου 2018
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καλημέρα κόσμε! |

Καλωσορίσατε στο Blog μου. Αυτό είναι το πρώτο μου άρθρο.

κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Κατηγορίες