Αρχική » education » Πληροφορική και Κυκλαδικός Πολιτισμός

Μάιος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kατηγορίες

Πληροφορική και Κυκλαδικός Πολιτισμός

Τη φετινή σχολική χρονιά αποφασίσαμε να συνδέσουμε την Πληροφορική με τον Κυκλαδικό Πολιτισμό –και όχι μόνο.

Χρησιμοποιήθηκαν δύο σενάρια. Ένα για την Α’ Γυμνασίου και ένα για την Β’ Γυμνασίου.

Για την Α’ Γυμνασίου:

Οι μαθητές εφάρμοσαν ένα κατάλληλα τροποποιημένο εκπαιδευτικό σενάριο, της Α’ τάξης Γυμνασίου πρώην πιλοτικών σχολικών μονάδων,  με τίτλο «Μυστικός Κώδικας».

Με το σενάριο αυτό δημιουργούμε πολυτροπικό κείμενο καλύπτοντας πολλούς από τους διδακτικούς στόχους του κεφαλαίου 10 (Επεξεργασία Κειμένου) της Πληροφορικής Α’ Γυμνασίου. Υλοποιήθηκε στο τέλος του κεφαλαίου ως εξάσκηση πάνω σε όσα έχουν μάθει οι μαθητές στο συγκεκριμένο κεφάλαιο χρησιμοποιώντας αντικείμενα σχεδίασης που θα έπρεπε να τα προσαρμόσουν σε κελιά πίνακα. Στη συνέχεια έγραψαν, έχοντας ως πρωταγωνιστές κυκλαδικά ειδώλια, κωδικοποιημένες λέξεις ή/και διαλόγους σύμφωνα με τους κώδικες που είχαν δημιουργήσει.

 

kikladikosA

 

 

Για την Β’ Γυμνασίου:

Οι μαθητές υλοποίησαν ένα εκπαιδευτικό σενάριο δημιουργίας μιας φανταστικής ιστορίας με ειδώλια της κυκλαδικής εποχής. Τα ειδώλια αυτά θα μπορούσαν να τα εντοπίσουν στον δίσκο του τοπικού δικτύου, να τα κατεβάσουν από συγκεκριμένες σελίδες στο διαδίκτυο και να τα χρησιμοποιήσουν ως έχουν ή/και να τα τροποποιήσουν κατάλληλα για να ταιριάζουν με την ιστορία που ήθελαν να δημιουργήσουν.

Με τον τρόπο αυτό επαναλαμβάνουν βασικές ενέργειες του προγράμματος παρουσίασης, εισάγουν εικόνες, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, χρησιμοποιούν αυτόματα σχήματα της λωρίδας σχεδίασης ενώ γίνονται δημιουργικοί φτιάχνοντας τη δική τους ιστορία.

 

kikladikosB

 

 


Σχολιάστε

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση