Αρχική » education » «Μαθήματα» Τιγκρίνια

Ιούνιος 2013
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαΐ   Ιούλ »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kατηγορίες

«Μαθήματα» Τιγκρίνια

Eργασία στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής. Μαθητές «παρουσιάζουν» τις μητρικές τους γλώσσες χρησιμοποιώντας προγράμματα του εργαστηρίου της σχολικής μονάδας.   Ο Στέφανος δημιούργησε το παρακάτω βίντεο για να μας παρουσιάσει τα Tigrinya/ Τιγκρίνια ( Eritrea/Ερυθραία) …

Έγινε χρήση των προγραμμάτων παρουσίασης (ms power point), ήχου (audacity) και βίντεο (windows live movie maker).

Συγκεκριμένα:

Αρχικά χρησιμοποιήθηκε το πρόγραμμα παρουσιάσεων ms power point, για να γραφθούν οι αριθμοί/ λέξεις/ φράσεις. Οι σελίδες του αρχείου εκτυπώθηκαν και πάνω σε αυτές γράφθηκαν με το χέρι οι μεταφράσεις τους  καθώς και ο τρόπος  με τον οποίο προφέρονται  στα Τιγκρίνια. Οι σελίδες σαρώθηκαν και μετατράπηκαν σε αρχεία εικόνας (jpg).

Στη συνέχεια, ο μαθητής που έκανε τις μεταφράσεις,  χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα  audacity, δημιούργησε αρχεία ήχου (wav).

Έπειτα, τα αρχεία εικόνων, και τα αντίστοιχα αρχεία ήχου που δημιουργήθηκαν, μεταφορτώθηκαν στο πρόγραμμα windows live movie maker και αποθηκεύθηκαν ως ταινία (wmv).

Τέλος, την ταινία την ανεβάσαμε στο κανάλι που έχει δημιουργηθεί για τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής.


Σχολιάστε

Άνοιγμα μενού
Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων