Αρχική » education » oovoo. Πρόγραμμα βιντεοσυνδιάσκεψης

Φεβρουάριος 2012
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

RSS Εορτολόγιο

Kατηγορίες

oovoo. Πρόγραμμα βιντεοσυνδιάσκεψης

Το oovoo είναι ένα πρόγραμμα σύγχρονης επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, με το οποίο ήρθα σε επαφή τον τελευταίο καιρό στη διάρκεια ενός διαδικτυακού προγράμματος.

Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα το skype για τέτοιου είδους επικοινωνία. Μετά την γνωριμία μου, όμως, με το oovoo, το skype έπαψε να είναι η πρώτη μου επιλογή…
Η εφαρμογή του oovoo υποστηρίζει συνομιλία με κείμενο, βιντεο-συνδιάσκεψη (έως και 12 ατόμων συγχρόνως – 6 στη δωρεάν έκδοση), μεταφορά αρχείων σε πραγματικό χρόνο και διαμοιρασμό οθόνης. Η διεπαφή είναι εύκολη, αν και, ίσως, όχι και τόσο φιλική όσο του skype (για το τελευταίο δεν μπορώ να είμαι απόλυτα σίγουρος μιας και το skype το χρησιμοποιώ χρόνια και το έχω συνηθίσει).
Το λογισμικό έχει εκδόσεις για windows, για mac καθώς και για σύγχρονα λειτουργικά συστήματα κινητών τηλεφώνων -τις οποίες μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ . Δεν υποστηρίζει Linux –σε αντίθεση με το skype. Η εγκατάσταση δε του προγράμματος είναι αρκετά εύκολη.

[metacafe dm0XWtsNCe8/software_review_oovoo_video_conference_software]

Ένα από τα πολλά θετικά του είναι και το γεγονός ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί επικοινωνία και με χρήστη ο οποίος δεν έχει εγκαταστήσει το λογισμικό στον υπολογιστή του –σε αντίθεση με το skype που απαιτεί εγκατάσταση σε κάθε υπολογιστή που το χρησιμοποιεί. Με το oovoo αρκεί ένας από τους συμμετέχοντες, σε μια δυνητική επικοινωνία, να το έχει εγκαταστήσει. Ο χρήστης αυτός αποκτά μια προσωπική διεύθυνση στο διαδίκτυο την οποία στέλνει στους άλλους χρήστες ώστε να μπορέσουν να επικοινωνήσουν μέσω ενός φυλλομετρητή.

Υποστηρίζει βιντεομήνυμα διάρκειας μέχρι και ενός  λεπτού (στη δωρεάν έκδοση) καθώς και αποστολή μεγάλων αρχείων (έως και 25MB) γρήγορα και με ασφάλεια.

Το oovoo παρέχει επίσης τη δυνατότητα καταγραφής της επικοινωνίας η οποία στη συνέχεια μπορεί να μοιραστεί και σε άλλα άτομα ή/και να αναρτηθεί σε κάποιο δικτυακό χώρο για μελλοντική αναφορά και επαναχρησιμοποίηση π.χ. youtube. Συνεργάζεται και με το facebook.
Αξίζει να το δοκιμάσετε.

Περισσότερα:


Σχολιάστε

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση