Αρχική » education » Food Force: Εκπαιδευτικό ανθρωπιστικό παιχνίδι

Ιούλιος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

RSS Εορτολόγιο

Kατηγορίες

Food Force: Εκπαιδευτικό ανθρωπιστικό παιχνίδι

Το Foodforce είναι ένα πρωτοποριακό, εκπαιδευτικό-ανθρωπιστικό ηλεκτρονικό παιχνίδι που δημιουργήθηκε από το World Food Program (WFP) -Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ. Με τη βοήθεια του παιχνιδιού γίνεται προσπάθεια να εισαχθούν, μέσα στη σχολική τάξη, περίπλοκα κοινωνικά θέματα προσομοιώνοντας δύσκολες καταστάσεις. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα αναφέρεται στις υλικοτεχνικές προκλήσεις της παροχής επισιτιστικής βοήθειας σε μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση.
Το Foodforce μας παρουσιάζει ένα φανταστικό τροπικό νησί στον Ινδικό Ωκεανό, το Sheylan, που σπαράσσεται από την ξηρασία και τον πόλεμο. Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης καλεί τα παιδιά να συμπληρώσουν έξι ενδιαφέρουσες εικονικές αποστολές/ δοκιμασίες (π.χ. μεταφορά τροφίμων και υλικού, ανάπτυξη υποδομών για περίθαλψη, εύρεση των υποσιτισμένων και μεταφορά τους σε κέντρα βοήθειας, εντοπισμός συντομότερου και ασφαλέστερου δρόμου για τη μεταφορά ανθρώπων και αγαθών… ) που αντανακλούν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα μέλη του WFP σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών (τσουνάμι, ξηρασία, εμφύλιο πόλεμο, κρίση πείνας…). Στόχος του είναι η ενημέρωση των ανθρώπων πάνω σε προβλήματα υποσιτισμού σε υπο-ανάπτυξη χώρες.

Ας προετοιμαστούμε, λοιπόν, να σώσουμε τον κόσμο!
Το παιχνίδι είναι ανοικτού κώδικα και μπορείτε να το κατεβάσετε, και να το χρησιμοποιήσετε δωρεάν, από εδώ!
Έχει σχεδιαστεί και απευθύνεται σε παιδιά της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ηλικίας 8 με 15 χρονών, ενώ έχει εγκριθεί και από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ως παιδαγωγικά κατάλληλο για να αξιοποιηθεί στα Σχολεία Α/θμιας Εκπαίδευσης, ως βοηθητικό εκπαιδευτικό υλικό σε προγράμματα Αγωγής Υγείας, καθώς και σε άλλα μαθήματα του Ωρολογίου Προγράμματος
Γενικές πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ.
Υποστηρικτικό υλικό για το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση