Αρχική » education » Overstream: Υπηρεσία υποτιτλισμού βίντεο

Μάιος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

RSS Εορτολόγιο

Kατηγορίες

Overstream: Υπηρεσία υποτιτλισμού βίντεο

Το overstream είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία που προσφέρει τη δυνατότητα εισαγωγής υπότιτλων και σχολίων σε βίντεο διαδικτυακών υπηρεσιών που υποστηρίζει (π.χ. teachertube, youtube, google video, blip.tv,  howstaffworks, myspace video, veoh, archive.org, vimeo.com).


Η εγγραφή τους γίνεται πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας το διαδικτυακό επεξεργαστή overstream, με τη βοήθεια του οποίου μπορούμε να εισάγουμε και να συγχρονίσουμε υπότιτλους στο βίντεο που έχουμε επιλέξει. Το τροποποιημένο βίντεο μπορούμε να το αποθηκεύσουμε στο διακομιστή της υπηρεσίας και να στείλουμε τη διεύθυνση του υποτιτλισμένου βίντεο στους φίλους μας. Αν το βίντεο είναι δικό μας ή έχουμε πάρει άδεια του δημιουργού του, μπορούμε να το ανεβάσουμε σε κάποια από τις διαδικτυακές υπηρεσίες βίντεο, όπως το youtube.
Με το overstream μπορούμε να συνεισφέρουμε στη διάδοση π.χ. εκπαιδευτικών εργαλείων για τα οποία δεν υπάρχουν βίντεο στα ελληνικά, να βάλουμε υπότιτλους σε οικογενειακά βίντεο και να δημιουργήσουμε παρωδίες εισάγοντας σχόλια σε δημοφιλή βίντεο που «κυκλοφορούν» στο διαδίκτυο.
Η υπηρεσία είναι αρκετά εύχρηστη. Στο δικτυακό τόπο του overstream θα πρέπει να γραφθούμε για να έχουμε τη δυνατότητα εισαγωγής υπότιτλων, όπως συμβαίνει με όλα σχεδόν τα διαδικτυακά εργαλεία. Ξεκινάμε, για εξοικείωση, με ένα μικρό αρχείο κάτω των δύο λεπτών. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε, από την αρχική εγγραφή μέχρι την αποθήκευση και δημοσίευση υποτιτλισμένων βίντεο, εκθέτονται στις παρακάτω παρουσιάσεις:

http://www.overstream.net/tutorial/demo1.html
http://www.overstream.net/tutorial/demo2.html


Σχολιάστε

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση